Net als zo’n beetje het hele Nederlands koningshuis, kan ook Prins Bernhard Jr. geen genoeg krijgen van alles wat rijdt en een motor heeft. En wanneer het niet rijdt, maar stenen heeft. Niet voor niets heeft hij ervoor gezegd dat Circuit Zandvoort z’n rentree maakte in de Formule 1.

Prins Bernhard Jr. verkoop Land Rover

Los van profiteren als huisbaas, heeft de prins het genoegen gekregen om prachtig auto’s te mogen rijden. Zo bezat hij in het verleden onder meer een Alfa Romeo 8C, een donkergroene Ferrari 456GT en een Land Rover Defender 90. De laatstgenoemde is momenteel nog zijn eigendom, maar als het aan hem ligt, niet lang meer.

Prins Bernard

Als oprichter van het botenmerk Waterdream en mede-aandeelhouder van Circuit Zandvoort hoeft de prins niet op prijskaartjes te letten waneer de pandjesprins de dealer binnenwandelt of het internet afstruint. En zo kreeg hij uiteindelijk de sleutels in handen van een Tophat Defender.

“Tophat stript de oude Defender volledig om hem daarna weer opnieuw op te bouwen. Alles wat kapot is wordt gerepareerd, of vervangen. En de nieuwe Tophat Defender 90 Waterdream-editie is één van de krachtigste Defenders ooit.” Deze editie is eveneens voorzien van een nieuwe wielophanging, aandrijflijn, een custom-made dashboard en een driezits voorbank.

Aandrijflijn van de Land Rover Defender ‘Waterdream Edition’ komt uit een Corvette

De desbetreffende auto van Prins Bernhard heeft de naam ‘Waterdream Edition’ gekregen, een verwijzing naar zijn eigen high-end botenbedrijf. Deze is voorzien van een mat donkergroen kleur,  lichte velours bekleding, zeven zitplaatsen en opvallend velgen.

Hij heeft een “compleet nieuwe bodykit en zoals bij alle Tophat Defenders een motor van Corvette. Ze hebben de motor gebruikt uit een Z06 met maar liefst 650pk. Dat komt door de 6,2 liter V8-motor die ervoor zorgt dat de 1950 kilo zware terreinwagen in beweging komt:

Wie deze koninklijke Land Rover Defender wilt overnemen, moet bereid zijn om ongeveer € 255.000 neer te wellen. Want zoveel wordt ervoor gevraagd op de website van Kaeve Premium Cars, de nieuwe tak van Classic Youngtimers.