Jan Knoppert, een Westlandse tuinder, maakt deel uit van het nieuwe SBS-programma The Sky is the Limit: rijk en succesvol in Nederland. Als 12-jarige knul begint hij al te werken bij zijn vader in de kwekerij. Al snel nam hij de hele toko over en sindsdien is hij een van de grootse én rijke personen in het Westland.

Naast zijn indrukwekkende garage onderhoudt hij ook nog een privé-dierentuin naast zijn huis. Ook werkt hij nog gewoon 7 dagen per week.

The Sky is the Limit

De 84-jarige is wellicht een van de meest extravagante tuinders in het Westland. Zijn huis in ‘s-Gravenzande valt op. Niet op de laatste plaats door de uitgebreide Japanse tuin en de pauwen, flamingo’s en pinguïns die er rondlopen. Zijn succesverhaal heeft hij al eerder in de media gedeeld, maar nu neemt hij ook deel aan een nieuw TV-programma.

Knoppert maakt deel uit van de negen ondernemers die worden gevolgd in de vijfdelige serie genaamd: The Sky is the Limit. De tuinder is behoorlijk vermogend geworden met de handel in exclusieve bloemen op de veiling en bouwde zo zijn mega tuinbouwbedrijf uit. De makers volgen de succesvolle en exentrieke Nederlanders die hun luxueuze leven vol mooie huizen en exclusieve auto’s tonen. Ondanks zijn leeftijd is Jan zijn wilde haren nog niet verloren: “je gaat altijd te hard, met de bekeuringen die ik had kon ik de kamer behangen.”

Exclusief wagenpark

Maserati, Ferrari, Lamborghini en Aston Martin – niets lijkt hem té gek. Maar naast zijn materialisten bezitting zaten mensen klaarblijkelijk ook te wachten op wat meer personality. “Ze hebben op de zaak gefilmd, maar wilden ook iets van het gewone leven zien. Zo heb ik mijn twee kleinzoons meegenomen naar Maserati-dealer Franco in Kwintsheul om zogenaamd even auto’s te bezichtigen.” Zijn garage sluit ook precies aan bij de auto’s die er in rusten. Italiaans en extravagant.

Hij kan niet wachten totdat de show in de lucht gaat. “Ik wil toch graag zien hoe het is geworden. Zoiets doe ik natuurlijk nooit. Ik hoop dat ik geen blunders heb gemaakt.”

The Sky is the Limit is komt overwaaien vanuit België en is elke dinsdagavond om 20:30 te zien op SBS6.