Mede Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz heeft een erg zware bankrekening. Hij is ook zeker niet bang om hier en daar het een en ander aa te spenderen. De 77-jarige Oostenrijker heeft als medeoprichter van het energiedrankjesmerk een grote groei in een relatief korte tijd meegemaakt. Van alle 8,9 miljard mensen op de gehele aardbol staat Mateschitz op de 56e plek van de rijkste mensen ter wereld.

Red Bull is een wereldwijd succes

In die korte tijd is Red Bull niet meer die suikerbom in een blikje, maar zijn ze actief in verschillende sporten zoals voetbal en de Formule 1. Red Bull beschikt over verschillende teams. De twee bekendste voetbalteams zijn RB Leipzig in Duitsland en RB Salzburg in Oostenrijk. In de Formule 1 hebben ze Red Bull Racing, waar Nederlander Max Verstappen erg goed op weg is naar het kampioenschap, maar ze hebben ook nog een wat kleiner team. Officieel is het een Italiaans team. Ze racen onder de naam Alpha Tauri, voorheen Scuderia Toro Rosso.

Zijn privé-eiland aan de kust van Fiji

Zijn vermogen wordt rond de $ 25.4 miljard geschat. Met zo’n zware bankpas moet je wel een aantal luxueuze dingen aan kunnen schaffen. Zo kocht Mateschitz gewoon een privé-eiland op het zogeheten Laucala Island aan de kust van Fiji. Hij kocht het in 2003 om in alle rust te genieten van de vakantie met vrienden en familie, maar hij heeft een druk leven en kan niet constant op dat eiland zijn. Hij vond het stiekem toch wel een beetje zonde dat zo’n tropisch oord niet altijd bewoond wordt.

Daarom maakte hij zijn eiland iets minder privé. Nu kan je er een villa huren voor $ 4000. Met een prachtige golfbaan tussen de palmen, prachtige infinitypools, duiken in de doorzichtige azuurblauwe zee, relaxen op de loungebanken en de zonsondergang beleven met een koud glaasje champagne. Het kan allemaal.

Ben je nou benieuwd naar de rijkste mensen in de Formule 1? Klik dan op deze link. We kunnen al verklappen dat Dietrich Mateschitz hier niet op plek 1 staat.

Red Bull eiland Red Bull eilandlaucala island