Steeds meer rijken vinden dat ze niet genoeg meer opvallen in hun getunde Bugatti’s of Ferrari’s, dus wat dan? Nou, een compleet nieuwe vorm van autogekte kan oplossing bieden. Zie hier de eerste zogenoemde limo-jet ooit – die overigens te koop wordt aangeboden voor enkele miljoenen.

Limo-Jet

Het is een luxe limousine gemaakt van de romp van een zakenvliegtuig, een Learjet 35.  Het is het geesteskind van Frank en Joanne DeAngelo van Exotic Coach Limousinesen, terwijl het ontwerp van de Limo-Jet uit de koker komt van ene Dan Harris.

Ze hebben er niet alleen een wegapparaat van gemaakt, die wordt aandreven door een 8,1 liter Chevrolet Vortec V8 die 400 pk produceert, ook hebben ze het interieur voorzien van verlichting, luidsprekers, meerdere displays en een lange zitbank. Eveneens op maat gemaakt lederen stoelen voor in totaal 18 passagiers.

Ook is er gedacht aan de veiligheid van de bestuurder van de jet. Hij of zij neemt plaats in een “op maat gemaakte kuipstoel en harnas in racestijl om zichzelf tijdens het transport veilig te houden.” Uiteraard valt de limousine met vleugels al enorm op, maar om daar nog een schepje bij te doen, zit er een Dark Candy Red-lak en een set rood-zwarte 28-inch wielen op.

40.000 uur

Er wordt beweerd dat de bouw meer dan 40.000 uur heeft gekost over een periode van 12 jaar. Een van de meest arbeidsintensieve onderdelen was het stalen frame voor de romp maken, waarvoor twee jaar onderzoek, ontwerp en ontwikkeling nodig waren. Al met al is er zo’n $ 1 miljoen gespendeerd om het project te voltooien.

In de loop der jaren is de Limo-Jet meerdere malen op het veilingblok verschenen, waaronder het Indy-verkoopevenement van Mecum Auctions vorig jaar, waar het niet werd verkocht toen het bieden ophield bij $ 600.000. Ondanks dat blijft prijs onveranderd terwijl ‘ie momenteel te koop staat bij Jidd Motors Mitsubishi voor $ 3,8 miljoen.