Dit statige herenhuis, op de lijst bij Statig Wonen Makelaars, beslaat maar liefst 714 m² en is gelegen in één van de rustigste straten van Oud-Turnhout. Er valt zoveel te vertellen over de woning dat we amper weten waar te beginnen, maar laten we een poging wagen.

Statig herenhuis in Oud-Turnhout

Het Belgische Turnhout is gelegen in de provincie Antwerpen en dus niet al te ver verwijderd van de Nederlandse grens. Op Torfveld 32, rustige straat, wordt de woning door middel van een smeedijzeren hekwerk en een prachtig aangelegde tuin met hagen en bomen gescheiden van de straatkant.

Herenhuis

Het manoir, een soort mix tussen een kasteel en boerderij, is voorzien van vijf slaapkamers met en-suite badkamer. De master bedroom is uitgerust met “gepantserde deuren volledig af te sluiten” en in de en-suite badkamer kijkt u tv vanuit de whirlpool.

De ontvangsthal is precies wat u verwacht bij het aanzien van de gevel, met een witte trappartij en vide. Vervolgens komt u uit in de centrale hal waar een bar staat waaraan 8 tot 10 mensen kunnen plaatsen?

Kelderverdieping met garage en wellnessruimte

Wilt u echt indruk maken op uw gasten, dan verwijzen we u door naar het ondergrondse gedeelte. Daar vind u namelijk de parkeergarage met plaats voor 8 bolides. Niet genoeg? Op de oprijlaan is nog plaats voor vier meer. Deze auto’s hoeft u daarbij niet zelf naar beneden te rijden, want er is een autolift aanwezig. Deze kelderverdieping bestaat verder nog uit een wellnessruimte met sauna, fitnessruimte, een zonnebank, regendouche en een ontspanningsruimte met bar.

De tuin is stijlvol en in symmetrie aangelegd en bovendien ideaal georiënteerd op het zuidoosten. De tuin is volledig omheind en afgesloten met automatische toegangspoort. Achteraan in de tuin vindt u een tuinberging en daarnaast een overdekt terras met buitenkeuken, heaters en open haard en BBQ.

De woning is gebouwd op een perceel van 2.013 m² en bevat een vraagprijs van iets minder dan € 2,4 miljoen.