Datingapps hebben de manier waarop we aan onze behoeftes en relatiepartners komen compleet veranderd. Iemand ontmoeten in uw locale bar? Ouderwets. Datingapps zijn al jaren de hofleverancier van de liefde en alles daaromheen. Iemand die daar financieel de vruchten van plukt, is de Amerikaanse oprichter van Tinder, Sean Rad.

Oprichter van Tinder

De 36-jarige oprichter en zakenman lanceerde Tinder in 2012. Binnen twee jaar registreerde de app al maar liefst één miljard ‘swipes’ per dag en sindsdien is het zonder twijfel de meest gebruikte en herkenbare app in dit segment.

Uit onderzoek van Business of Apps blijkt dat Tinder in het eerste kwartaal van 2022 10,7 miljoen abonnees had, vele malen meer dan andere online dating-apps, en meer dan 75 miljoen actieve gebruikers. Dat het platform naar verluidt $ 5 miljard waar is, zal dan ook niet per se als een verassing komen.

Het kindje van Rad is tegelijkertijd ook zijn geldkoe die hem in staat stelt indrukwekkende huizen aan te schaffen in de meest welvarende buurten van de Verenigde Staten. Zo kocht hij onlangs de woning van wijlen Hollywood-actrice Yvette Mimieux, dat in maart te koop stond voor bijna $ 50 miljoen. Uiteindelijk heeft de Amerikaanse zakenman volgens Dirt $ 15 miljoen onder de vraagprijs betaald om het pand in Bel Air te verweven.

Opvallend in Bel Air

Waar de meeste woningen in deze wijk zich bijna dictatoriaal aan het witte thema vastklampen, is deze woning, die bestaat uit twee adressen, behoorlijk eigenzinnig en kleurijk. Met een stortgolf aan tierelantijntjes (die ongetwijfeld enorm kostbaar zijn), een tamelijke hoeveelheid aan binnenplanten en opvallende plafonds zit de woning boordevol karakter.

Het grootste huis van het tweetal wordt “Il Sogno” genoemd en werd rond 1928 gebouwd als een Toscaans herenhuis in villastijl. Het pand is gelegen doodlopende weg die wordt bewaakt door zijn eigen particuliere bewaker. Wat Rad met het huis gaat doen is onduidelijk. Want hij heeft toch al een andere woning in LA: een herenhuis in Hollywood Hills van $ 24 miljoen vlakbij de Sunset Strip.