Zakenblad Quote heeft de lijst van de 100 rijkste selfmade miljonairs onder de 40 jaar uitgebracht. Deze lijst wordt aangevoerd door de Bredase ondernemer Adriaan Mol, oprichter Mollie, een ‘payment service provider’ die hij in 2004 lanceerde. Dit jaar had de lijst een ondergrens van € 13 miljoen.

Betaaldienst Mollie van Adriaan Mol

Hoewel de 38-jarige Brabander er al relatief snel achterkwam dat school niet de plek is waar hij het meeste uit zichzelf ging halen, lanceerde hij op 15-jarige leeftijd het razendpopulaire mobiele spelletje Snake.

Drie jaar later kwam daar zijn betaaldienst Mollie bij, die online betalingen voor webshops en andere organisaties regelen, en stond hij aan de wieg van MessageBird. Dat communicatiebedrijf richtte hij samen op met Robert Vis, de nummer twee in de lijst met een geschat vermogen van € 1,3 miljard, terwijl hij vorig jaar nummer één was. De 32-jarige Job van der Voort neemt de derde plek voor zijn rekening met een vermogen van € 675 miljoen.

Adriaan Mol

Momenteel is Mollie een van de grootste betaaldiensten in Europa en in 2021 werd er € 665 miljoen opgehaald bij investeerders. De betaaldienst is zo’n € 5,4 miljard waard, terwijl Mol ook volop investeert in diverse start-ups. En dat ziet hij ook terug in zijn persoonlijke zak. Quote schat zijn eigen vermogen namelijk op € 3,5 miljard, vijf keer zoveel als in 2021.

Bijna 30 nieuwkomers

De editie is behoorlijk andere dan het voorgaande jaar, deels doordat enkelen de 40 passeerden, want er zijn maar liefst 29 nieuwkomers. Zoals Jordi van den Bussche, beter bekend als YouTuber Kwebbelkop, die investeert in vastgoed, NFT’s en gamingplatformen. Zijn vermogen wordt geschat op € 14 miljoen.

De lijst bestaat voor het overgrote deel uit man, 97 om precies te zijn. De drie vrouwen die genoteerd staan zijn Sharon Hilgers (oprichter van sieradenmerk My Jewellery), Doutzen Kroes (model) en Nikkie Plessen (kledingontwerper, actrice en ondernemer). Quote schat het vermogen van de laatstgenoemd op € 28 miljoen, net als Kroes. Hilgers mag dan misschien wel de minst bekende naam zijn, ze is veruit de rijkste. Haar vermogen wordt geschat op maar liefst € 45 miljoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door sharon hilgers. (@sharonhilgers)