Inderdaad, iets vergelijkbaars als de Whale Camper Cabin heeft u vast nog nooit eerder gezien. De buitenkant is glad en gestroomlijnd en heeft, zoals de naam suggereert, veel weg van de vormen van een walvis. Het ontwerp afkomstig uit de koker van de Chinese designer Hu Yong. Hoewel de camper bedoeld is voor de Aziatische markt, heeft zijn ontwerp zich op internationaal niveau in de kijker gespeeld.

Whale Camper Cabin

Eind 2021 werden er voorlopige plannen plannen gedeeld en zou het bedenker gereed zijn om ermee in productie te gaan, maar sindsdien hebben we weinig tot niets te horen gekregen over de voortgang van het proces. Dat betekent echter wel dat we nog voldoende tijd hebben om een aantal van de uitspringende kenmerken uit te lichten.

Whale Camper

Gedurende de ontwikkelfase heeft Yong alles uit de kast gehaald om te werken met een beperkte ruimte. Ofwel modulariteit. Dat lekke hem de beste manier om hier doeltreffend en efficient mee om te gaan. In de transportmodus kan hij worden ingedrukt om hem gemakkelijk te kunnen slepen. Maar met verschillende ingebouwde pop-ups en slides, breidt de trailer uit om verrassend veel ruimte te bieden.

Red Dot Design Award 2021

Vindt u ‘m nou niet bepaald lijken op een walvis? We geven u geen ongelijk. Pas in volledig ‘uitgeklapte’ vorm heeft de caravan wat weg van een walvis. Het interieur van de caravan is voorzien van een zeer riante woonkamer, een complete badkamer, een riante slaapkamer, diverse raampartijen en een keuken. Het hele interieur is beweegbaar, waardoor de leefruimte bijna wordt verdubbeld. Een klein pop-updak op het schuifgedeelte vergroot de hoofdruimte, terwijl een groot pop-updak op het hoofdgedeelte de ruimte nog meer vergroot.

Of de futuristische uitklapcamper ooit realiteit wordt is nog maar de vraag. Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit, maar wij zijn niet de enige die dat vinden. De camper won namelijk in 2021 namelijk de Red Dot Design Award.