Elvis Presley, ofwel The King of Rock and Roll, is een cultureel icoon die in 1977 kwam te overlijden. Zijn erfenis is echter niet vergeten en vandaag de dag heeft de Amerikaanse zanger nog altijd een enorme aanhang. Gedurende zijn bestaan verzamelde hij een uitgebreide collectie aan van alles en nog wat en een deel daarvan gaat geveild worden.

Persoonlijke verzamelcollectie van Elvis Presley onder de hamer

Deze spullen zullen op 27 augustus onder de hamer gaan tijdens een speciale veiling van GWS Auctions. Met de titel “Lost Jewelry Collection of Elvis Presley and Colonel Tom Parker” gaan er in totaal 193 kavels onder de hamer die variëren van gouden ringen tot een Harley Davidson en van horloges en kettingen tot een privéjet.

Een onderdeel die behoorlijk wat geld moet gaan opleveren, is een 14-karaats geelgouden TCB-ring (minimumbod: $ 500.000).  Kenmerkend aan de grote steen in het midden en de ingelegde diamanten eromheen. Verder is de ring voorzien van de ingegraveerde tekst ‘TCB’ wat staat voor ‘zorgen voor zaken’, een favoriete uitdrukking van Presley’s. Dit was de eerste van vele TCB-ringen die de ster had gemaakt met het nu beroemde motief.

Zelfs de gitaar die hij bespeelde tijdens zijn comeback-tv-special in ’68 zal voor een minimumbod van $ 750.000 de deur uitgaan. Maar ook grote objecten hebben hun weg gevonden richting het veilingblok. Neem bijvoorbeeld zijn vervallen Jetstar-jet (minimumbod: $ 100.000), zijn Harley Davidson uit 1976 (minimumbod: $ 100.000) en een Lincoln Continental uit 1973 (minimumbod: $ 50.000).

Voormalige vrouw leverde de meesten objecten

Het overgrootte deel van stukken werden geleverd door de voormalige vrouw van de rockmuzikant, Priscilla Presley, volgens Reuters. “Nou, het roept zeker herinneringen op”, vertelde Presley aan het persbureau. Ze voegde eraan toe dat het paar vaak sieraden voor Parker kocht of bestelde omdat ze niet wisten wat ze hem anders moesten geven. Het werd eigenlijk een lopende grap tussen de Presleys.

Ten slotte was ze bang dat er nepvoorwerpen verkocht zouden worden, dus op deze manier kan er gegarandeerd worden dat de spullen authentiek zijn. “Er is zo veel op de markt dat niet authentiek is en dat baart me zorgen”, aldus de 77-jarige ex-vrouw. “Ik wil zeker weten dat het naar iemand gaat die er goed voor zorgt en er ook echt van houdt.”

Klik hier om alle kavels van GWS Auctions te zien.

Elvis Presley