Het Noord-Brabantse Son en Breugel, nabij ‘s-Hertogenbosch, kan niet tippen aan het klimaat van het Californische Beverly Hills, maar qua architectuur past de villa op Zandstraat 36 precies in het plaatje van de in de bergen gelegen gemeente in Los Angeles County.

Villa in Son en Breugel is on-Nederlands

De Zandstraat is gelegen in de rustige villawijk, tegen het centrum van Son aan, aan een doorgaande, maar “bijzonder groene weg” met een verscheidenheid aan tuinen en noten- en palmbomen. Vrij divers dus. De complete luxueuze buitenruimte laat de architectuur van de villa met 585 m² aan woonoppervlak volledig tot haar recht komen, waarbij privacy gewaarborgd blijft.

“Het gezin (de huidige eigenaren, red) heeft over de hele wereld gewoond en dat is terug te zien in de internationale allure van de villa.” Met name de locatie was voor hen belangrijk tijdens de aankoop die zes jaar geleden plaatsvond.

De oorspronkelijke villa werd in 2009 afgeleverd, maar gedurende een complete renovatie van drie jaar hebben de huidige eigenaren de woning vertaald naar hun eigen smaak en ontwerp. Van de in totaal 10 kamers, zijn er 7 bedoeld als slaapkamer en drie als badkamer.

Beverly Hills

Vanuit de ontvangstruimte annex eetkamer zijn de drie verdiepingen direct zichtbaar door de beglaasde vide en de open galerij met erachter de volledig glazen pui van 30 m2, het terras en het buitenzwembad. Een fraaie moswand in Mondriaanstijl biedt binnenshuis comfort voor zowel akoestiek als binnenklimaat en de natuurstenen schouw van 6 meter hoog is het hoogtepunt van de open ruimte.

Zwembad en jacuzzi

De tuin heeft verder een buitendouche, een BBQ en diverse voorzieningen zijn aanwezig om een buitenkeuken aan te leggen. Het totale perceeloppervlakte bedraagt maar liefst 1.700 m², dus los van de eventuele buitenkeuken, kunt u nog vele andere kanten op. Het overloopzwembad is voorzien van LED-verlichting, een isolerende en verwarmende zwembadafdekking en een geïntegreerd jacuzzi-platform.

De woning is verder uitgerust met twee wellness ruimtes in het souterrain met onder meer een speciale houten hot tub, een tunnelgashaard met een overdekte terras en ruimte voor een scherm waar u als toekomstige eigenaar films of games op kan projecteren.

De brede oprit leidt naar het statige hek en met daarachter een verlicht carport met twee automatische sectionaaldeuren. Op de oprit is nog plek voor twee tot vier auto’s, afhankelijk van de grootte uiteraard.

Vraagprijs van de luxe villa

Volgens de makelaar gaan de eigenaren de “rust, de ruimte, het geluid van de vogels, het comfort en om toch in het centrum te wonen, met alle voorzieningen op loop afstand” het meeste missen. De woning werd op 3 juni op Funda geplaatst en bevatte destijds een prijskaartje van precies € 3 miljoen: een vierkantemeterprijs van € 5.128. Inmiddels is het verkoopbord uit de tuin, maar wie weet kan u over een paar jaar opnieuw een poging wagen.

Villa