Prinses Diana ging in juli 1997 op vakantie op het jacht in St Tropez. Daar werd indertijd de iconische foto geschoten van haar zittend op een duikplank. Precies dat jacht, waar Diana haar allerlaatste vakantie op spendeerde, staat op het punt om van eigenaar te wisselen. Wellicht bent u de volgende.

Laatste vakantie van prinses Diana op jacht ‘Jonikal’

Diana werd tijdens haar trip aan de Middellandse Zee vergezeld door Prins William en prins Harry, voordat ze de reis doorzette en samen met haar toenmalige partner Dodi Al-Fayed richting Parijs.

Op het moment dat Diana er in St Tropez op vakantie ging, heette het superjacht Jonikal, maar tegenwoordig staat er ‘Bash’ op de zijkant gekalkt. Sindsdien is het jacht diverse keren gekocht en verkocht en de meest recente eigenaar kocht hem in juni vorig jaar, maar wil nu naar verluidt upgraden naar een grotere boot.

Inruilen voor een groter schip

Het jacht was eigendom van Mohamed Al-Fayed, die het superjacht verschillende keren probeerde te verkopen nadat zijn zoon Dodi (destijds de partner van Diana) en de prinses van Wales omkwamen bij een auto-ongeluk in Parijs. Al-Fayed, voormalig Fulham FC en Harrods en verkocht het schip van 63 meter uiteindelijk in 2014.

Het jacht was meest recentelijk in eigendom van de Nigeriaans-Libanese zakenman Bassim Haidar, die het superjacht vorig jaar kocht en nu naar verluidt wil inruilen voor een groter schip. Hij neemt hierbij dus afscheid van het schip dat pronkt met 9 passagiershutten die plaats bieden aan maximaal 18 gasten en 26 bemanningsleden.

Luxe faciliteiten aan boord

Het jacht werd in de jaren ’80 ontworpen door navelarchitect Vincenzo Ruggiero en is verder uitgerust met een jacuzzi, een zwemplatform, een zonnedek, een formele eetkamer, een bar en kantoorruimte. Hoewel er nog geen officiële vraagprijs is voor de op handen zijnde verkoop van september, stond het eerder vermeld voor $ 10.000.000, terwijl ze de laatste keer dat ze te koop stond $ 14.000.000.

House & Garden UK meldt dat de boot momenteel wordt omgebouwd “met plannen om hem volgende maand te koop te zetten” Het jacht zal in september maand te koop worden aangeboden via Seawood Yachts.