Autorijden is voor velen fantastisch. Het is het ultieme gevoel van vrijheid en u kunt gaan en staan waar u wilt. Echter zijn er tegenwoordig ook een aantal zaken waar we minden enthousiast van worden. De benzineprijzen zijn nog altijd historisch hoog en flitsers verdienen in het binnen- en buitenland niet de populariteitsprijs.

Parkeerboete van € 6,65 miljoen op Rhodos

Menig autobestuurder heeft vast weleens een snelheidsboete binnengekregen en ook parkeerovertredingen zullen niets nieuws zijn. Bij kleine vergrijpen komt u er meest ongeschonden vanaf, maar er zijn uitzonderingen. Dat leerde een inwoonster van het Griekse eiland Rhodos die een parkeerboete in de bus kreeg van wel € 6,65 miljoen.

Foutparkeren in Nederland levert een boete op van zo’n € 100 euro. Het is zonde, maar prima te overzien. Daarbij zit u zelf fout, dus het wordt gewoon simpelweg afrekenen en het accepteren. Wanneer u op vakantie bent kunnen deze tarieven nogal wisselen. Normaliter wijkt Griekenland niet veel af van die van ons, toch werd deze miljoenenboete echt uitgeschreven.

De hoogte van de boete werd niet meteen opgemerkt. In de eerste instantie las ze € 6.600, maar nadat ze even goed in haar ogen wreef bleek er maar liefst een bedrag van € 6.648.440 op te staan. Uiteraard kon ze haar ogen niet geloven en besloot ze een bezoekje te brengen aan het gemeentehuis om duidelijkheid te krijgen.

Contant of pinnen?

Ondanks de ogenschijnlijk stressvolle situatie was er ruimte voor humor. Eenmaal in gesprek met een ambtenaar vroeg ze het bedrag contant kon betalen omdat haar pinpas niet in een keer zo’n groot bedrag kon overdragen. De ambtenaar zag al snel dat het om een administratieve fout ging en degradeerde de boete naar € 100. Een paar tientjes armer, maar met een voldaan gevoel kon ze wederkeren naar huis.