Montecito ligt naast Santa Barabara en is de thuisbasis van enkele van de mooiste stukken kustlijn van het gebied én ook die van Oprah Winrey. Naar verluidt had de bekroonde televisiepresentatrice daar tot voor kort twee panden op haar naam staan, maar één daarvan is weggevallen. Zij heeft namelijk een landgoed met 401 m2 aan woonoppervlak verkocht aan niemand minder dan de 53-jarige actrice Jennifer Aniston.

Jennifer Aniston shopt bij Oprah Winfrey

Zelfs in een staat als Californië is het niet ongebruikelijk dat A-listers met elkaar wisselen van huizen. Dat zagen we in de recente geschiedenis meermaals voorbijkomen. Vooral Drake, Katty Perry, Ellen DeGeneres en Adam Levine hebben zich weten te vestigen als één van de meest productieve huisverkopers. Siteline Santa Barbara heeft wereldkundig gemaakt dat twee beroemdheden, Oprah Winfrey en Jennifer Aniston, elkaar hebben gevonden op de huizenmarkt, terwijl ze elkaar al langer kennen; Aniston heeft meerdere keren in The Oprah Winfrey Show gezeten.

Volgens Dirt kocht Winfrey het pand vrij recent, ergens begin 2021, onder de rader en had daar $ 10,5 miljoen voor over. De verkopers waren de New Yorkse hedgefondsmanager Fred Shuman en zijn vrouw, die het 0,85 hectare grote perceel gespreid over vele jaren aan elkaar toevoegde.

Jennifer Aniston

Foto: Google Maps/Dirt

$ 4,3 miljoen winst

Hedendaags omvat het uitgestrekte complex een hoofdgebouw in mediterrane stijl, twee kleine huisjes en een weelderig uitzicht over het omliggende terrein. Winfrey besloot half augustus eerst de twee kleinere huizen van de hand te doen en een week later zou ze het hoofdverblijf voor in totaal $ 14,8 miljoen verpatsen aan actrice Jennifer Aniston. Da’s makkelijk $ 4,3 miljoen verdiend.

Omdat de meest recente koopmomenten in het geheim plaatsvonden, is er weinig beeldmateriaal beschikbaar. Hetgeen wat wel bekend is, is dat het werd gebouwd in 1998, vier slaapkamers bevat en in 2008 werd onderworpen aan een grootschalige renovatie. Als we Google Maps erbij pakken zien we dat het landgoed genesteld zit tussen bossen, grasvelden, terrassen en grasveldjes.

Hoofdverblijf in Bel Air

Wat Aniston betreft, haar hoofdverblijf zal waarschijnlijk het luxueuze huis in Bel Air in Los Angeles blijven dat ze in 2012 voor $ 21 miljoen kocht. Voor Winfrey was dit een makkelijke manier om snel geld te maken, want naast dat ze nog diverse andere woningen heeft, bezit de 68-jarige het landgoed naast het nieuwe huis van Aniston.