Spofec is de tak van tuner Novitec die zich uitsluitend bezighoudt met Rolls-Royces. In oktober van 2021 maakte Rolls-Royce een Black Badge-variant van hun Ghost II. Zoals de naam al verloochend werd de auto pikzwart én nog een tikkeltje brutaler. Spofec doet dat nog flinke schep bij op.

Spofec deelt herontwerp van de Rolls-Royce Ghost Black Badge

Spofec heeft het high-end instapmodel van het merk in handen gekregen en de aftermarket-specialist heeft enkele verbeteringen aangebracht. De Ghost krijgt visuele verbeteringen en powertrain-upgrades die de prestatiemogelijkheden verbeteren. Met als missie de rijdynamiek van de vierdeurs verbeteren en hem een nog opwindender en extravaganter uiterlijk te uiterlijk geven. Dat proberen onder meer te bereiken met een een ​​op maat gemaakte carbon bodystylingkit.

Maar laten we beginnen met de nieuwe aandrijflijn die de Duitse tuner geïmplementeerd heeft. De twin-turbo 6,8-liter V12-motor van de Ghost krijgt de plug-and-play N-Tronic-prestatiemodule van Spofec. Het resultaat is een Rolls-Royce Ghost die 706 pk (519 kilowatt) en een koppel die 1002 Newtonmeter produceert. Een stijging van 106 pk en 102 Nm koppel ten opzichte van de ‘standaard’ Black Badge Ghost.

De verbeterde aandrijflijn helpt de sedan in slechts 4,3 seconden naar de 100 kilometer per uur, terwijl de topsnelheid elektronisch begrensd is op 250 km/u.

22-inch gesmede velgen van Vossen

De aftermarket-specialist heeft ook de standaardwielen verwisseld voor 22-inch gesmede eenheden die door Novitec zijn ontworpen in samenwerking met Vossen en verlaagde de rijhoogte met 40 millimeter. Bij hogere snelheden zal de auto stijgen naar zijn oorspronkelijke rijhoogte.

Spofec zal de cabine aanpassen aan de wensen van de eigenaar. Zodat de ombouw voor iedereen naar smaak is, biedt de tuner een ruims aanbod aan materialen en afwerkingen aan voor interieurs, ongeacht het merk of model, dus ook voor de Ghost II Black Badge. Neem een kijkje op de website van Novitec en zie wat er allemaal mogelijk is.