Onlangs is er een tweedehands Bentley Flying Spur Mulliner te koop verschenen. De in het Dragon Red II Britse supercar is in een super-staat en heeft een zeer lage kilometerstand. De wagen is dus op zoek naar een nieuwe eigenaar en er is álle reden om even een kijkje te nemen.

550 pk onder de kap van de Bentley Flying Spur Mulliner

De Bentley is een geweldig staaltje autodesign. Naast zijn 22 inch gepolijste velgen, is hij vormgegeven met supergestyleerde aluminiumpanelen die zorgen voor een naadloze verschijning, afgewerkt met de bekende Mulliner-details. De volautomaat Bentley werd in november 2020 opgeleverd en heeft zo’n 11.500 kilometer gelopen. De Flying Spur heeft, ondanks zijn omvang, toch nog een topsnelheid van een indrukwekkende 318 kilometer per uur.

Bentley Flying Spur V8 Mulliner - OccasionVD Akker

De Flying Spur Mulliner beschikt over een twinturbogeblazen 4.0 liter V8 benzinemotor. Hiermee zit u binnen 4 seconden op de 100 kilometer per uur. De koppel bedraagt zo’n 770 Newtonmeters, en de Bentley heeft 550 pk.De carrosserie van de wagen is van volledig saloon. De Bentley is maar liefst 5,10 meter lang, en heeft met uitgeklapte spiegels een breedte van 2,20 meter. De wagen is zo’n 1,40 meter hoog.

Bentley van alle opties voorzien

De Bentley is binnen voorzien van alles wat u maar nodig heeft. Het interieur is voorzien van hoogwaardig Beluga-leder. De wagen is een weelde voor de technische fanaat. Het dashboard is handgemaakt en afgewerkt met verchroomde bulls-eyeventilatieroosters. Het beeldscherm is 12,3 inch touchscreen, met grootbeeld ingebouwd navigatiesysteem.

Eronder is een ouderwetse analoge klok verwerkt. Het scherm is ook voor de passagiers op de achterbank bereikbaar met een draadloze afstandsbediening. Met deze afstandsbediening zijn meerdere functies te bedienen, zo ook de stoelafstelling, het openen of sluiten van het zonnedak en het bedienen van het glashelder klinkende Naim-geluidssysteem.

Interieur Bentley Flying Spur

Rondom het scherm zijn ook nog USB-aansluiting die de mogelijkheid tot Apple Carplay biedt, en een CD-speler. Ook is er de mogelijkheid om met Bluetooth te verbinden en het scherm te bedienen middels een spraaksysteem.

De occasion verkeert in uitstekende staat

De in uitstekende staat verkerende occasion is van alle gemakken voorzien. En met zijn lage kilometerstand kan u met deze luxe wagen nog heel wat jaren voort. Interesse? Kijk dan even op de website van VD Akker, want voor een mooie prijs van €299.450 kan hij zomaar van u zijn!

UPDATE: de auto is inmiddels verkocht.