De handel in (voeding)supplementen is booming. Namen als Joel Beukers en Mobicep weten dat als geen ander, maar iemand die minder vaak in het nieuws komt, is de oprichter van XXL Nutrition, Réne van der Zel. Deze 50-jarige timmert zo hard aan de weg dat hij zichzelf heeft getrakteerd op een McLaren 765LT Spider.

Kapotte BMW betekende het startschot van succesvol onderneming van René van der Zel

Kortgeleden liet Van der Zel al weten dat zijn collectie zou gaan veranderen. Zijn gifgroene Lamborghini Aventador SVJ zal hij behouden, evenals zijn Maserati Stradale (die hij naar eigen zeggen kocht van een sjeik) en BMW met 650 pk, maar zijn Lamborghini Huracán Spyder en gloednieuwe Huracan STO moeten het ontgelden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door XXL Nutrition (@xxlnutrition)

Auto’s hebben bovendien een belangrijke rol gespeeld in het leven René van der Zel. Toen hij in 2004 een tweedehands BMW in de prak reed, besloot hij een webshop te openen waarmee hij voedingssupplementen verkocht, terwijl hij indertijd nog werkzaam was bij een energiebedrijf. Om de schuldeisers af te betalen had hij broodnodig geld nodig en dat moest lukken met het oprichten van XXL Nutrition.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door XXL Nutrition (@xxlnutrition)

In het begin opereerde hij in de garage naast zijn huis in Deurne, maar inmiddels is het bedrijf uitgeroeid tot een van de grootste in Nederland. Tegen Quote vertelde hij eerder dit jaar nog dat zijn onderneming dit jaar richting de € 5 miljoen winst gaat.

“Nu heb ik vooral een liefde voor atmosferische motoren”

Genoeg redenen om zichzelf te trakteren en zodoende heeft hij een McLaren 765LT Spider aan zijn autocollectie toegevoegd. Een logische keuze, al zegt hij zelf. “Nu heb ik vooral een liefde voor atmosferische motoren die je hoogtoerig moet rijden en waar je word beloond tegen het rode toerengebied met nog meer vermogen, geluid en beleving. Maar het is een einde van een tijdperk, waarin we zijn overgegaan naar gedownsizede turbomotoren en elektrisch rijden. Voor dagelijks verkeer helemaal prima, maar voor het plezier en beleving toch niet helemaal.”

René van der Zel

De McLaren 765LT Spider wordt, net als de coupé-versie, gelimiteerd tot 765 stuks en bevat een 4.0-liter V8-motor die 765 pk genereert. De topsnelheid ligt op 330 km/h terwijl de Britse sportwagen binnen 2,8 seconden van 0 naar 100 accelereert.