Liefhebbers van de klassieke Range Rover opgelet: in het Noord-Hollandse Broek op Langedijk staat een volledig rijklare Range Rover S1 uit 1972 te koop. En hoewel een dergelijk exemplaar uit die tijd u gemiddeld zo’n € 3000 tot € 30.000 kost, durft het bedrijf Jac & Co voor dit gele, rijdende “koekblik” een bedrag van zo’n € 275.000 te vragen.

De Range Rover S1 uit 1972

Deze S1 werd gebouwd in juni 1972. De voornaamste reden van de exorbitant hoge vraagprijs, is de volledige restauratie die de wagen is ondergaan. De restauratie is gedaan door het gerenommeerde bedrijf Tophat uit het Noord-Hollandse Loosdrecht, dat ook vestigingen in Dubai en Phoenix heeft.

Range Rover S1

De Range Rover beschikt over het legendarische “Suffix A” chassis, wat typerend is voor de eerste serie driedeurs Range Rovers die van 1970 tot 1972 werden geproduceerd. Hierdoor is dit model erg geliefd bij de liefhebbers van oud en vertrouwd. De S1 is uitgevoerd in de kleur “Bahama Gold”.

Originele motorblok vervangen door een V8

De significant hoge prijs heeft vooral te maken met wat onder de motorkap ligt. Het originele motorblok,dat zo’n 100 pk leverde is vervangen door een heuse 6,1 liter V8 benzinemotor, die ruim 500 pk levert. Een behoorlijke stijging, die dus ook in de prijs te merken is. Opvallend: dat nieuwe blok, een Corvette LT1 6162cc V8, is hetzelfde soort blok als wat in een Chevrolet Corvette C7 Stingray ligt. Deze Range Rover weegt zo’n 1900 kilo.

Range Rover S1

De S1 beschikt over een zes-traps handgeschakelde manual bak van Magnum. Verder beschikt hij over instelbaar luchtverende schokdempers van KONI.

De Range Rover S1 was zijn tijd ver vooruit

Hoewel de wagen dus uit 1972 komt, was hij zijn tijd ver vooruit en zeer modern. Zo beschikt het model over airconditioning, ABS en stuurbekrachtiging. Zitten is ook tijdens lange ritten uiterst comfortabel, de stoelen zijn van hoogwaardig leder gemaakt.

Range Rover S1

Heeft u interesse in deze dure, maar bovenal authentieke en zeldzame gele krachtpatser? Bekijk dan hier de advertentie.