Campers komen er in allerlei soorten, maten, kleuren en vormen, maar zelden zien we iets zoals dit. De Actros is het zwaarste type van Mercedes-Benz en richt zich vooral op het langeafstandtransport, maar Derdaele Group uit het Belgische Lommel heeft een omgebouwde versie van het apparaat gekocht als motorhome van absolute wereldklasse. En goed nieuws: het kan die van u worden. “Dit beest wordt geschat op ruim € 1,2 miljoen, maar mag weg voor een redelijk bod!”

Huidige eigenaar van de motorhome

De 30-jarige Dylan Derdaele is zelf racecoureur – bij zijn eigen team ‘Belgium Racing’ – en gebruikte het gevaarte voor zijn races, maar hij heeft besloten om ‘m weg te doen, omdat hij een nieuwe heeft. Als coureur behaalde Derdaele vorig jaar zijn tweede titel in de Porsche Carrera Cup Benelux en werd hij samen met zijn teamgenoot, Nicolas Saelen, nationaal kampioen uithouding in de GT-klasse van het Belcar Endurance Championship.

Naast racen bouwt Dylan ook aan een sterke reputatie als zakenman. Zowel binnen als buiten de autosport. Met het familiebedrijf van zijn vader Patric, Derdaele Group, een “jong en dynamisch bedrijf”, houdt Dylan zich voornamelijk bezig met eventlocatie DD2 en business group waar zij mensen zakelijk connecteren. En verder met vastgoedbeheer en projectontwikkeling: van het realiseren van industriële bedrijfspanden tot het aanleggen van showrooms, garages, kantoorgebouwen en nog zoveel meer, want de groep bestaat reeds uit meer dan 20 firma’s.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Floris Wyers (@floriswyers)

Voorzieningen van de omgebouwde Actros

In die hoedanigheid presteerde hij het om circa twee jaar geleden de duurste motorhome van de Benelux aan te schaffen. Gebouwd op het chassis van een Mercedes Actros, is de motorhome 12 meter lang, 4 meter hoog, 2,5 meter breed en 42 vierkante meter groot. Onder de motorkap ligt een 12,8 liter V6-motor die 510 pk genereert en zowel de binnen- als de buitenkant zit de Ketterer Continental boordevol technologische en handige snufjes.

Als de Actros eenmaal goed op zijn plaats is gemanoeuvreerd, kan het woongedeelte dankzij twee slide-outs aanzienlijk worden vergroot. Maar eerst is het van belang om ‘m waterpas te krijgen. Met een druk op de knop schuiven de hydraulische stempels uit en kan ‘ie geen kant meer op en zijn alle mogelijke vibraties als sneeuw voor de zon verdwenen.

Zo kan de met de tweede uitschuiferker het slaapgedeelte met het tweepersoonsbed van 180 x 200 cm achter in de camper vergroot worden. Boven de cabine bevindt zich een bed van 200 x 150 cm en het woongedeelte is bij de ingeklapte tafel nog een extra slaapruimte van 140 x 220 cm beschikbaar. De vloer is voorzien van verwarming en een ventilatiesysteem zorgt dat alle vuile luchten worden afgezogen.

In de cabine kan genoten worden van kristalheldere muziek dankzij een 600 watt geluidssysteem en het dashboard heeft veel gelijkenissen met die uit een luxe SUV. Alle stoelen zijn verwarmd, geventileerd en beschikken over een massagefunctie en luchtvering. De keuken met kookeiland is ultra luxe en voorzien van een Miele afzuigkap met inductiekookplaat, oven en vaatwasser van Boretti.

Technologische snufjes aan boord

De technologie aan boord is dus net zo spannend als het meubilair. Denk verder aan 32-inch flatscreens, een stoomkoker en dankzij een tablet in het midden van de motorhome, kan u bijvoorbeeld alle kasten op slot zetten, zodat tijdens het rijden niet al het bestek door de kamer heen vliegt. Het interieur en uzelf schoonhouden wordt versoepeld door de aanwezigheid van een centrale stofzuiger, wasmachine met een wasdroger en de twee met marmer afgewerkte badkamers met regendouche.

In het teken van zelfzorg mogen we ook de nachtrust niet vergeten. Uiteraard is daar ook aan gedacht. Aan de achterzijde bevindt zich een ruime slaapkamer die is voorzien van voldoende licht en kan worden afgesloten met een schuifdeur, terwijl een tv middels een afstandsbediening uit het plafond tevoorschijn komt.

Vraagprijs van het paleis op wielen

Het is eigenlijk net een paleis op wielen, compleet met camerasysteem. Zoals u verwacht is een motorhome van dit formaat met deze luxe, uitstraling en technische voorzieningen niet aan iedere sterveling besteed. De eigenaar heeft de Mercedes-Benz met 12.800 kilometer op de teller in de verkoop gezet en wil er zo’n € 800.000 voor vangen. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Dylan Derdaele.

Op woensdag 5 oktober gingen wij van Pure Luxe langs in België om het bakbeest met eigen ogen van dichtbij te aanschouwen. Uiteraard houden we dit niet voor onszelf, dus hebben we er een video van gemaakt. Gewoontegetrouw sluiten we de video op Circuit Zolder af met een sabrage. Die video kunt u hieronder bekijken.