Het verkoopproces van het Chateau Marillaux, bekend uit het tv-programma Chateau Meiland, was een reality-show op zich waardig. De ene prijsverlaging volgde de ander op, maar het verkoopbord is inmiddels alweer langer dan een halfjaar uitgegraven en weggehaald. De nieuwe eigenaars zijn Monique en Jan van Loon en in een interview laten zij weten dat ze niet op de hoogte waren van het programma.

De nieuwe bewoners van het kasteel uit Chateau Meiland

Het kasteel is dus in Nederlandse handen gebleven. Tegen Omroep Brabant vertellen ze dat ze voordat ze een bezichtiging hadden ingepland en afreisden naar Frankrijk, nog nooit van de Meilandjes hadden gehoord. Haar zoon kwam het kasteel tegen op Funda, maar naar eigen zeggen wist niemand binnen hun gezin dat dit het toneel was van de populaire tv-serie met Erica en Martien Meiland in de hoofdrol.

Chateau Meiland

“Nadat we in januari waren gaan kijken, hebben we wel een aantal afleveringen van de serie bekeken”, zegt ze. Het kasteel uit 1870 beslaat 950 vierkante meter en bevat maar liefst 24 kamers, waarvan 10 slaapkamers. Het is gesitueerd op een perceel van 6,5 hectare en op het terrein is ook een zwembad aanwezig.

De Van Loons kregen op 18 mei de sleutels overhandigd en hadden niet gerekend gerekend op de bekendheid, maar Jan geniet er juist wel van. Van Monique hoeft “al die belangstelling” niet zo. Echter is het maar een klein onderdeel, want ze richtten zich vooral op hun nieuwe B&B, terwijl ze heen en weer pendelen, want ze houden van reizen.

Vier ton onder vraagprijs verkocht

Het bekende Chateau Marillaux stond sinds begin juni 2020 te koop, maar meteen werd duidelijk dat de verkoop alles behalve gesmeerd zou verlopen. Hoewel de oorspronkelijke vraagprijs gevestigd was op ruim € 1,2 miljoen, ging dat getal in etappes fors omlaag. Uiteindelijk lukte het medio januari van 2022 toch om het object over te dragen aan de nieuwe bewoners voor naar verluidt zo’n € 800.000.