Japan is een land met een rijke historie en verschillende instanties doen hun best om deze bewaard te houden. Echter zit een ongeluk in een klein hoekje, daar kwam een medewerker van een Japanse vereniging voor erfgoedbeheer, Kyoto Heritage Preservation Association, op een pijnlijke manier achter.

Oudste monnikentoilet van Japan moet het ontgelden na autoblunder

De 30-jarige man, wiens naam niet wordt gepubliceerd, was van plan om ’s morgens weg te rijden, maar had niet door dat zijn Toyota in de achteruitversnelling stond. U voelt de bij al hangen. Binnen luttele seconden was het kwaad al geschied en kwam de achterkant van de auto tot stilstand nadat een houten deur van het gemeenschappelijke toiletgebouw uit de vijftiende eeuw geramd werd.

Hij beschadigde met zijn auto per ongeluk het oudst bewaard gebleven monnikentoilet van het land, gelegen in een eeuwenoude Zen-tempel. Gelukkig kwam de bestuurder met de schrik vrij en waren er geen bezoekers of werknemers in de tempel, maar hetzelfde kan niet gezegd worden over het oudste monnikentoilet van het land. Direct na de crash informeerde hij de politie en deed zijn verhaal.

Uitgebreide restauratiewerkzaamheden zijn nodig om het erfgoed te herstellen

Het toilet werd traditioneel door monniken gebruikt als onderdeel van hun ascetische training, maar inmiddels al eeuwen niet operatief. Een politiefunctionaris vertelde aan persbureau AFP dat er “uitgebreide restauratiewerkzaamheden nodig zijn” om het erfgoed te herstellen. ambtenaar die belast is met

“Het is natuurlijk teleurstellend dat een deel van dit belangrijke culturele erfgoed op deze manier is beschadigd”, zei Murata. “We gaan bespreken hoe we het zo kunnen herstellen dat het zoveel mogelijk van zijn culturele waarde behoudt.”