Op de Facebook Marketplace is een wel heel bijzondere advertentie verschenen. In de Amerikaanse staat Missouri wordt namelijk een heuse Dodge Viper Limousine uit 1996 aangeboden. Volgens de advertentie rijdt de 7,62 meter lange Viper “geweldig”, en heeft waarschijnlijk een kilometerstand van rond de 10.000 kilometer. Alle reden dus om even een kijkje te nemen bij deze lange slungel.

Geen typische limousine

Hoewel de wagen dus een limousine is, was hij dat vroeger niet. De wagen – van origine een Dodge Viper RT/10 – is door de vorige eigenaar als het ware “uitgerekt”. Iemand met genoeg geld en een timmermansoog kan in principe elke wagen uitrekken, en ombouwen tot limousine. Iets wat bij deze Viper ook gebeurd is.

Dodge Viper Limousine

In tegenstelling tot de typische limousine, bestaat het nieuwe langgerekte gedeelte niet uit extra zit- of entertainmentvlak, maar eigenlijk vooral uit loze ruimte. Het middelste deel van de auto is op twee extra zitbanken na leeg, en scheidt de achterstoelen enkel van de originele voorcabine.

De auto is van zowel voor als achter voorzien van een rolbeugel, maar beschikt niet over een targa-top. De Viper is zogenoemd “top-less”. Rijden in de regen is dus een absolute afrader.

Een originele V10

De oorspronkelijke RT/10 is qua prestaties nog wel de wagen die hij ooit was. Het originele motorblok, een rauwe benzine V10-roadster, is wel behouden. Deze levert zo’n 415 pk, met een maximaal koppel van 662 Nm. Met deze motor bereikt u een topsnelheid van zo’n 260 kilometer per uur. In 3,9 seconden accelereert hij van 0 naar de 100 kilometer per uur, wat voor een wagen van deze lengte natuurlijk uitzonderlijk snel is.

De wagen is door zijn kleuren ook nog steeds volledig Viper. Deze is namelijk wit afgewerkt, met blauwe strepen en behoud van de statige lijnen. Zeer typerend voor deze generatie Vipers.

Dodge Viper Limousine

De Viper, die bij volledige transformatie plaats zou kunnen bieden aan zeker 12 personen, beschikt over comfortabele lederen stoelen en een zeer krachtig geluidssysteem.

Prijskaartje

De wagen is volgens de huidige eigenaar uiterst geschikt als reclamemiddel voor een bedrijf. Vandaar ook de inklapbare trekhaak, die gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld het trekken van praalwagens. Maar of de omgebouwde limousine die aan weerszijden enkel een paar extra banken bevat nou echt de vraagprijs van $ 160.000 waard is, moet u zelf maar te rade gaan. Bekijk hier de Facebook Marketplace advertentie.