Bij The Collactables.nl is een wel heel bijzondere advertentie verschenen. Bij het Rotterdamse bedrijf wordt namelijk een Lamborghini Aventador LP700-4 te koop aangeboden. De wagen heeft slechts 2090 kilometer gelopen! U dient echter wel snel te zijn. De veiling sluit al over enkele uren.

Lamborghini Aventador LP700-4 uit 2012

Dit exemplaar werd gebouwd in 2012, en wordt omschreven als de “oer-Aventador”. Deze Aventador is uitgevoerd in Bianco Isis, en is qua design dus de puurste versie van de Aventador.

De wagen is het absolute handelsmerk van de Italiaanse autofabrikant. De Aventador is nog een tandje agressiever dan zijn voorgangers. Hij beschikt over de iconische atmosferische 6,5 liter V12 benzinemotor. Het is de eerste volledig nieuwe V12 van Lamborghini sinds 1963.

Lamborghini Aventador

Deze V12 beschikt over 700 pk en een maximaal koppel van 690 Nm. Met de vierwielaandrijving bereikt u in een luttele 2,9 seconden de 100 kilometer per uur, waarna het moeiteloos accelereren is naar een imposant maximum van 350 kilometer per uur. Met de Capristo-uitlaat is het geluid op en top Lamborghini.

Door carbon elementen één van de lichtere versies

Dit model is de eerste Lamborghini die beschikt over een volledig carbon fiber constructie beschikt, waardoor het één van de lichtere wagens van zijn generaties is. De Aventador beschikt ook over push-rod ophanging, ook gebruikt in de Formule 1.

Lamborghini Aventador

Uiteraard heeft deze Aventador de befaamde “scissor-doors”, dat waar dergelijke supercars om bekend staan. De wagen is van binnen afgetopt met bijpassende witte stiksels, die de sportiviteit van de Aventador nog maar eens accentueren.

Slechts 2090 kilometer gelopen

Volgens de advertentie “ruikt en oogt” de Lamborghini nog steeds hagelnieuw. Dat is overigens niet gek, als u zich bedenkt dat de kilometerstand op slechts 2090 gelopen kilometers staat. De huidige eigenaar kocht de wagen met 1302 kilometer op de teller, en heeft er dus maar ongeveer 700 kilometer mee gereden. Voor de liefhebber alleen maar goed, zo behoudt de supercar zijn nieuwstaat. Wel is dat één van de redenen van de hoge biedingen, waarvan de hoogste momenteel € 213.000 bedraagt.

Heeft u interesse in deze witte parel, die écht Lamborghini ademt? Bekijk dan hier de advertentie. Wees wel snel, de advertentie sluit om 21:30 vanavond.

UPDATE: de veiling is inmiddels gesloten.