Oud-international David Mendes da Silva werd eerder dit jaar opgepakt wegens verdenking van betrokkenheid bij het criminele circuit en de Officier van Justitie legde beslag op zijn miljoenenvilla in Barendrecht. Echter zal hij nooit meer terugkeren in deze woning, want de voormalige Ajacied heeft het object inmiddels noodgedwongen aan de man gebracht.

David Mendes da Silva belandt in het criminele circuit

David Mendes da Silva besloot in de zomer van 2016 een einde aan zijn voetbalcarrière te breien. Sindsdien bleef het stil omtrent De Silva, totdat hij in augustus tijdens zijn 40e verjaardag werd opgepakt nadat hij in de weken daarvoor ineens grote bedragen contact geld opnam. Er werd een onderzoek gestart, aangezien hij ook al werd verdacht van bij het witwassen van geld en betrokkenheid bij drugshandel.

David Mendes da Silva

Om te voorkomen dat hij eventueel zou vluchten, namen ze hem mee naar het bureau en heeft de Officier van Justitie in Rotterdam op 23 augustus  beslag laten leggen op de villa in Barendrecht voor € 715.000, meldde Bekende Buren.

Souterain

Vervolgens belandde de villa van de verdachte op de vastgoedmarkt met een prijskaartje van € 1.850.000, terwijl hij er in 2016 € 417.865 voor betaalde. Volgens Bekend Buren is de woning uiteindelijk voor € 1.700.000 verkocht, € 150.000 onder de aanvankelijke prijs die gewenst was. Als nog ruim genoeg om het beslag af te betalen.

Drie woonlagen met vijf slaapkamers en drie badkamers

Het is dan ook een waanzinnig pand. Met hoge en open ruimtes (de enorme hal heeft een plafond van 3 meter hoog) bedraagt het woonoppervlakte 372 vierkante meter en zijn er acht kamers, waaronder vijf slaap- en drie badkamers. De woning is verdeeld over drie woonlagen, exclusief kelder, en bevat verder een bioscoop, een wellness ruimte met sauna, een Turks stoombad en een jacuzzi in het huis.

Zie hier de verkoopadvertentie van het Rotterdamse pand.

David Mendes da Silva David Mendes da Silva