Zeelander is een Nederlandse scheepswerf en werd in 2008 opgericht in Groot-Ammers, onder de rook van Schoonhoven. Het relatief kort bestaande merk heeft een nieuw model gelanceerd die symbool staat voor de stijlverandering van de botenbouwer. Dit nieuwe 17 meter lange jacht, genaamd Zeelander 6, werd aan zijn nieuwe eigenaar afgeleverd in exact dezelfde zwart-metallic tint als zijn Ferrari 812 Superfast

De zwarte metallic tint past bij de Ferrari van de eigenaar

Om te kunnen garederen dat de kleur overeenkomt met die van de Ferrari van de eigenaar, reisde medewerkers van het bedrijf af naar de auto. Momenteel hebben ze drie modellen gelanceerd, de Zeelander 5, 6 en 7, en een nieuw ontwerp zit al in de pijplijn, “in een vergelijkbare stijl”.

Zeelander 6

De Zeelander 6 wordt in de markt gezet als de “de belichaming van het perfecte weekendje weg” en moet getuigen van “ongeëvenaarde comfort”. “Met de lancering van de eerste Zeelander 6 verschuiven we de wijzerplaat van retroklassiek naar een meer tijdloos eigentijds design”, meldt Zeelander-eigenaar Sietse Koopmans in een verklaring.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zeelander Yachts (@zeelanderyachts)

Dubbel gebogen voorruit valt op

Ten opzichte van het vorige model  zijn er een aantal upgrades waar te nemen. Te beginnen met het nieuwe stuurstation met een omhullende, dubbel gebogen voorruit die een ongerept 360-graden uitzicht biedt, evenals elektrische zonneschermen over het achterdek die u in een handomdraai dekking bieden. Benedendeks is het interieur verfijnd met zacht leer, rijke houtsoorten en chique meubels om een premium uitstraling te genereren.

Zeelander suggereert dat hun jachten fluisterstil zijn, zelfs wanneer het pedaal vol wordt ingedrukt. “Onderweg hoor je alleen het geluid van het water dat met een snelheid van 40 knopen langs de romp raast. Het geluidsniveau blijft zelfs bij volgas onder de 70 dBA, terwijl de generator voor anker letterlijk fluisterstil is”, legt Zeelander uit.

Nederlands jacht Zeelander 6