Terwijl ze in Maranello druk bezig zijn met de productie van de eerst SUV, de Purosangue, vergrijpen tuners zich aan allerlei andere, bestaande Ferrari-modellen. Eerder nam Novitec bijvoorbeeld al de SF90 Stradale onder handen, maar een aantal dagen geleden presenteerde ze ook de getunende versie van de Ferrari SF90 Spider. Gewoontegetrouw met betere prestaties en een hoop carbon fiber.

Ferrari SF90 Spider met 1.109 pk

De carbon upgrade voor de carrosserie moet de middenmotorige sportwagen een nog “spectaculairder uiterlijk” geven. Maar bij Novitec draait het niet enkel om uiterlijk vertoon, want ze zijn aardig bezig geweest onder de motorkap. Naast de spectaculaire looks verbeterden ze de aerodynamica en zorgden ze ervoor dat de plug-in hybride nóg betere prestaties op de weg kan leveren.

Ferrari-SF90

De in huis motorspecialisten ontwikkelden speciale kaarten voor het elektronische managementsysteem van de vierliter twin-turbo verbrandingsmotor en lieten onder meer hiermee het vermogen flink stijgen. Drie elektromotoren resulteren in een vermogen van maar liefst 1.109 pk, 109 pk meer dan de ‘standaardversie’ van de SF90 Spider.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Novitec Group (@novitecgroup)

Naar de 100 km/h in 2,4 seconden

Deze vermogensverhoging zorgt ervoor dat de Italiaanse sportwagen nu binnen 2,4 tellen op de 100 km/h zit en 4,2 seconden later wordt de 200 km/h alweer bereikt. Dat komt qua acceleratie in buurt van Formule 1-wagens. Indrukwekkende cijfers inderdaad, net zoals de topsnelheid. Volgens de Duitse tuner ligt die namelijk hoger dan 340 km/h.

Zoals we van ze gewend zijn zitten er 21-inch velgen op, in samenwerking met Vossen, en zijn er diverse aanpassingen mogelijk, zoals een nieuwe voor- en achterspoiler, een diffusor of frontflaps. Zie alle mogelijkheden op de website van Novitec.

In de onderstaande video kunt u horen hoe het nieuwe uitlaatsysteem klinkt, dus pak uw beste koptelefoon erbij en ga er even goed voor zitten.