Liefhebber van oud spul opgelet: er is een zeer exclusieve zwarte Rolls-Royce Silver Cloud III uit 1964 te koop verschenen! Deze prachtige Britse klassieker is een unieke kans voor de fervente fan van oldtimers. De wagen wordt aangeboden door Kaeve Cars uit Uden en heeft slechts 4376 kilometer gelopen.

In totaal maar 20 geproduceerd

Van deze Silver Cloud III zijn er wereldwijd slechts 20 geproduceerd. Dit exemplaar heeft het meest populaire James Young SCV100 design, en beschikt over een 4d6l saloon, wat wil zeggen dat er nog een zijruitje achter de achterportieren is. Het voertuig staat momenteel in België geregistreerd.

De eerste eigenaar, zakenman John F. Cox, kocht hem in augustus 1964. Daarna is de Rolls-Royce de hele wereld over gegaan. In 1975 kwam hij terecht bij een Britse eigenaar, daarna naar de Verenigde Staten en in 1991 naar Japan. Nu staat de wagen dus in België.

Droom voor liefhebber van klassiek

Hoewel de wagen natuurlijk niet is wat we van de huidige generaties Rolls-Royces gewend zijn, was deze bolide zijn tijd ver vooruit, en kan hij inmiddels worden bestempeld als nostalgisch.

De Rolls-Royce beschikt over een achtcilinder-motor met 188 pk. Met een topsnelheid van zo’n 160 kilometer per uur was de wagen één van de snelste van zijn generatie. De Silver Cloud III heeft een volautomatische transmissie met vier versnellingen en rijdt op benzine. De wagen beschikt verder over alle excentrieke Rolls-Royce details, met als voornaamste voorbeeld het beeldje op de voorkant.

interieur-rolls-royce-silver-cloud-iii

Het interieur is gemaakt van volledig zwart leder, wat erg comfortabel is. De Rolls-Royce beschikt over een panaromadak met zonwering. Het dashboard is gemaakt hoge kwaliteit hout, met alle nodige meters en radio ingebouwd. Een mooie bijkomstigheid: de Rolls-Royce beschikt over airconditioning!

Prijs van deze exclusieve Silver Cloud III

Deze Rolls-Royce Silver Cloud III wordt aangeboden voor een vraagprijs van € 195.000. Ziet u zichzelf al als een echte royal voortbewegen door het drukke Nederlandse verkeer? Bekijk hier de advertentie.