Wereldwijd zullen er slecht 500 exemplaren van de Bugatti Chiron van de fabricagelijn afrollen. Daarvan is het overgrootte deel, 300 stuks, in 2021 gebouwd en afgeleverd aan hun eerste eigenaren. Inderdaad, enorm exclusief en voor de meeste al onbetaalbaar met een prijskaartje € 2,7 miljoen.

Bugatti Chiron Zebra gespot in Parijs

Er zijn meerdere installaties van deze pijlsnelle hypercar gemaakt, zoals de Pur Sport en Super Sport, maar ook een aantal speciale edities zoals de Chiron Habillé par Hermès en de L’Ébé. Een van de laatstgenoemde, gelimiteerd tot drie eenheden, zal de allerlaatste Chiron ooit zijn en heeft al een eigenaar. In de zomer van dit jaar kocht een Nederlander één van deze editie voor naar verluidt € 4.064.477.

Een van hen valt echter ook op vanwege een interessante Zebra-achtige kleurstelling, die werd gespot in Parijs. YouTuber Shmee150 was namelijk op supercar-jacht in de Franse hoofdstad tijdens de Paris Motorshow. Zo’n lastige jacht was het niet, want hij trof al gauw diverse sportwagens aan, maar de klappers op de vuurpijl waren een Bugatti Chiron Sport en een Porsche 918 Spyder met Weissach-pakket, bieden met unieke kleurstellingen. Ze stonden naast elkaar geparkeerd voor Hotel de Crillon op Place de la Concorde.

“Er is ook een Porsche 2.7 RS-leger in de stad om de 50e verjaardag van de lancering van het model in 1972 te vieren; op exact dezelfde dag als de oorspronkelijke introductie op de Paris Motorshow.”

De identiteit van deze eenmalige Chiron is enigszins een mysterie, schrijft Motor1. Beelden van het exemplaar doken voor het eerst in 2019 op, terwijl hij nog steeds beschermende folie droeg voor de badges en de carrosserie. Het lijkt voorzien te zijn van dezelfde lakwerk, zoals op het ingesloten Twitter-bericht van Bugatti hierboven.

‘Vagues de Lumière’

Zelfs de W16-motorkappen zijn in dezelfde kleur gespoten, terwijl de stoelen overeenkomen met het buitenschema. Het op maat gemaakte lakwerk wordt de “Vagues de Lumière” genoemd en is gerealiseerd in nauwe samenwerking met Bugatti’s Sur Mesure-team, met ingewikkelde handgeschilderde patronen. Zie het in de video hieronder.