Net buiten Edinburgh, Schotland is een zeer bijzondere vondst gedaan. In de tuin van een verlaten herenhuis werd een hele verzameling klassieke Jaguars en enkele Austins ontdekt. De verzameling bevatte onder andere een aantal klassieke Jaguars en Austins, waaronder  een Jaguar MK 8 uit 1957, een Jaguar MK 2 uit 1964, een serie Jaguar 3XJ’s uit 1979, een Jaguar XJS V12 uit 1986 en een Jaguar XJ-C uit 1968. De vondst werd gedaan door stedelijk ontdekkingsreiziger Grant Vincent.

Meest opvallend ontdekking van Grant Vincent

Grant Vincent reist het hele Verenigd Koninkrijk door op zoek naar geruïneerde en verlaten plekken. Hij heeft inmiddels een flinke reputatie opgebouwd door de waanzinnige fotografie kunst die hij op zulke plaatsen maakt. Naast de bovengenoemde modellen, waren er op het terrein ook nog een Jaguar S-Type en Jaguar 420 aanwezig. De meest opvallende ontdekking was een Austin A70 Hereford.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Grant (@_grantventures)

Door toedoen van de tijd en door mensen veroorzaakte ongelukken waren alle auto’s zo oud en beschadigd, dat ze niet meer waren te redden, alhoewel sommige onderdelen nog wel geschikt lijken voor bepaalde restauratieprojecten. Maar dat maakte de auto’s juist zo ongelofelijk mooi.

Het is één van de zeldzame momenten waarin schoonheid niet voortkomt uit renovatie of hernieuwing, maar juist uit de complete vernieling ervan. Deze totaal verwoeste klassiekers – ooit tienduizenden euro’s waard – zijn nu het beeld van adembenemende fotografie.

Geheime locatie

Grant Vincent vertelt nooit exact waar de foto’s gemaakt zijn, zo vertelt hij bij Hagerty: “Ik ga daarheen om beelden van deze interessante plekken te maken om met mensen te delen. Daarom zeg ik ook nooit waar de foto exact is gemaakt. Ik wil erop wijzen dat ik, waar ik ook kom, honderd procent respectvol ben voor locatie en eventuele items”.