Het superjacht Alfa, voorheen Alkhor, is 70 meter lang en is zo goed als nieuw. Ondanks dat wordt het jacht te koop aangeboden. De Italiaanse scheepswerf Benetti leverde het schip in 2021 af en won er de prestigieuze prijs voor Displacement Motor Yachts 1000GT tot 1599GT mee tijdens de World Superyacht Awards van vorig jaar.

Gloednieuw superjacht ‘Alfa’ gereed voor allereerste eigenaar

Het jacht is nooit gebruikt en is op ieder vlak gereed voor haar nieuwe, eerste eigenaar. Ze wordt door de jachtmakelaar Fraser yachts omschreven als “modern, elegant en veelzijdig” en is voorzien van  “strakke lijnen en een prachtig ontwerp van Benetti en Laura Pomponi.” Ze is uitgerust met een modern interieur en is perfect voor charters, met een eetkamer voor 14 gasten dat uitkomt op een neerklapbaar balkon vanwaar uitzicht is op de zee.

Alfa

Haar hoofddek heeft een indrukwekkend achtergedeelte met een buitensalon met brede panoramische ramen voor lichtinval en een zwembad. Meevarenden hoeven geen trappen op en af te klimmen, want een centrale lift bedient toegang tot alle 5 gastdekken, inclusief het speciale eigenaarsdek.

Full-beam beachclub op het benedendek

Geniet vanaf het hoogste punt van het jacht, het skydeck, van onbeperkt zonnebaden met comfortabele zonneschermen en een hot tub. Om de ervaring op dit uitzonderlijke jacht compleet te maken, beschikt Alfa ook over een full-beam beachclub op het benedendek met neerklapbare balkons naar de zee.

De master-passagiershut van de eigenaar is uiteraard het grootste van de in totaal 7 passagiershutten (accommodatie voor 12 gasten) en is voorzien met een privékantoor, een skylounge, een massageruimte en een fitnessruimte. Naast het dek van de eigenaar zijn er nog zes passagiershutten op het benedendek, allemaal met en-suite badkamer.

Wie zichzelf de allereerste eigenaar van dir gloednieuwe schip wil noemen, moet kunnen voldoen aan de vraagprijs van € 72.000.000, ongeveer € 1 miljoen per strekkende meter. Neem contact op met Fraser Yachts indien u geïnteresseerd bent.