Fokke de Jong begon in 1999 met het verkopen van modieuze, doch betaalbare, klassieke maatpakken onder de naam Suitsupply. In 2012 vloog hij over naar de Verenigde Staten om een vestiging te openen in New York. Een criticus van de Wall Street Journal wijdde er een artikel aan en dat betekende een vliegende start voor het Nederlandse merk.

Volgens de New York Post heeft De Jong een nieuw pand gekocht in The Big Apple van niemand minder dan Daniel Radcliffe, wereldberoemd vanwege zijn rol als Harry Potter.

Suitsupply wil Amerika veroveren

De Jong heeft zijn imperium uitgebreid en inmiddels staan er 125 winkels in onder meer Europa, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. Daar is een nieuw pand bijgekomen, maar niet voor zijn bedrijf, maar voor zichzelf. Hij kocht het appartement voor $ 5,3 miljoen. Dat is een aantal ton meer dan dat Daniel Radcliffe, hoofdrolspeler van Harry Potter, er meer dan 10 jaar geleden voor afrekende: $ 4,9 miljoen.

Suitsupply

De Nederlander kan dat trouwens prima veroorloven, want de zaken gaan goed. Hoewel 2020 door coronabeperkingen een deuk in de omzet betekende, werd in 2021 de kassa weer goed gespekt. Alsnog bevestigde De jong eerder dit jaar aan Quote dat hij € 35 miljoen uit eigen zak in zijn bedrijf te steken om “het bedrijf weer op te bouwen”.

11e verdieping van het luxueuze One Morton Square-gebouw in New York

Het appartement van 223 m2 is gelegen op de 11e verdieping van het luxueuze One Morton Square-gebouw en bevat onder meer drie slaapkamers, drie badkamers, drie meter hoge plafonds, grote ramen, een woonkamer en een eetkamer. Het luxueuze pand werd in 2004 en bevat 283 woningen, waarvan 147 lofts, zes herenhuizen en de rest zijn appartementen.

Om gebruik te mogen maken van alle voorzieningen in het gebouw, zoals het fitnesscentrum, de speelkamer voor kids, de fietsenstalling en parkeerplaatsen, moet de Nederlander maandelijks $ 3.000 aftikken. Ook de kosten van de conciërge- en portierdiensten worden daarmee gedekt.