Na 24 jaar, 103 ATP-titels en 20 Grand Slam-titels kwam er in oktober van dit jaar een eind aan het tijdperk Roger Federer. In een afgeladen O2-arena in London sloeg een zichtbaar emotionele Federer zijn laatste balletjes op het hoogste niveau in een dubbelspel naast zijn oude rivaal Rafael Nadal. De Zwitser kan hij terugkijken op een waanzinnige carrière, maar zal nog járen verbonden blijven aan de sport.

Roger Federer gekoppeld aan veiling van Mercedes-AMG GT 63 S E Performance

De services van Federer zijn verwoestend snel en datzelfde kunnen we zeggen over zijn neongele Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, “een eenmalig herdenkingsmodel ontworpen in samenwerking met de Zwitserse tennislegende Roger Federer”.

Naast het speciaal gemaakte lakwerk (vergelijkbaar met de kleur van een tennisbal) draagt ​​de auto het persoonlijke zegel van Federer, de initialen RF, en er zijn nog geen kilometers mee afgelegd. De winnaar van de veiling wordt dus de eerste echte eigenaar.

Roger Federer

Gedurende zijn loopbaan heeft Federer laten blijken dat sport en liefdadigheid is een ijzersterke combinatie en zo heeft hij zich ingezet voor allerlei goede doelen. Zo gaf hij in 2020 samen met Nadal nog twee ton aan slachtoffers van bosbranden. Het komt dan ook niet als een verassing dat de totale opbrengst van de veiling van de auto dan ook naar de rekening van een liefdadig tennisproject in Londen. Op zaterdag 26 november zal de hamer geslagen worden. De opbrengst wordt geschat tussen de € 200.000 en € 250.000.

V8-motor met 843 pk

Deze plug-in hybride is volgens veilinghuis Sotheby’s de eerste die een AMG-embleem draagt. Deze Duitse coupé is voorzien van een twin-turbo 4.0 liter V8-motor en een 320 Nm sterke elektromotor. Dit gecombineerde vermogen resulteert in 843 pk en een koppel van maximaal 1.470 Nm. De eerste performance hybride van Mercedes-AMG is tegelijkertijd het krachtigste seriemodel van het merk uit Affalterbach en kan snelheden bereiken van 316 kilometer per uur.

Roger Federer

Ondanks dat zijn tennisloopbaan erop zit, zal de 41-jarige nog niet achter de geraniums gaan zitten. Werken hoeft hij echter nooit meer, want de beste man zwemt in het geld. Forbes meldt dat in 2022 (van 1 januari tot de publicatiedatum 18 mei 2022) € 90,7 miljoen had verdiend en daarnaast lopen nog allerlei lucratieve merkpartnerschappen. SCMP, Engelstalige krant uit Hongkong, schat zijn vermogen zo rond de $ 550 miljoen.