Hoewel een huis kopen voor de meesten hedendaags niet meer zo vanzelfsprekend is, wil iedereen hun gasten graag imponeren met hun thuisbasis. Steeds meer mensen trekken weg uit de randstad, wat betekent dat de concurrentie in de provincie’s ook steeds hoger wordt. Zoals in Twente, waar een heuse UFO-woning, ontworpen door architectenbureau de Architekten Cie, in de etalage staat.

UFO-woning in Twente

Jazeker, dat leest u goed, een UFO-woning, maar dat zag u waarschijnlijk al aan de kopafbeelding. Op de Kroonprins 33 in Overijssel staat dit astronomische pand in de markt als een volwaardig familiehuis, ondanks het buitenaardse karakter. “Het is een eenmalige kans voor liefhebbers van het exceptionele; van innovatieve, transparante architectuur, van een huis dat een koesterende arm legt om een warm en rijk familieleven”, meent de makelaar in kwestie.

De UFO-woning in Haaksbergen, “op een podcast afstand, tussen Amsterdam en Münster”,  heeft een woonoppervlakte van in totaal 411 vierkante meter en is gerealiseerd op een perceel van meer dan 1168 vierkante meter. Vanwege de cirkelachtige structuur is er een binnenplaats waargemaakt, compleet met picknicktafel een BBQ-set. Het design is niet onopgemerkt gebleven, want in het verleden heeft het zelfs de aandacht getrokken van de New York Times.

Modern interieur met opmerkelijke open haard

De moderne interieur is spelonkachtig met open verdiepingen en hoge plafonds. De vloer is visgraat gelegd en alle muren zijn strak wit gestuct. De badkamers zijn beiden kleurrijk vormgegeven met kleine tegeltjes, terwijl gasten in de woonkamer warm gehouden worden door een opmerkelijke open hard die uit het plafond afdaalt naar de grond.

Al met al telt de woning zes kamers, waarvan vier slaapkamers, en bevat elders een sportschool, een biljart, een sauna en allerlei extravgante kunstopbjecten, zoals een koe en paard in de voortuin. Bent u op zoek naar een werkelijk uniek ontwerp, boordevol luxe voorzieningen? Dan bent u aan het juist adres. Maar voordat u € 1.290.000 (€ 3.139 per vierkante meter) bij elkaar aan het rapen bent, verwijzen we u graag eerst door naar de advertentie van de woning op Funda, die op 26 augustus werd geplaatst.

Zie hieronder nog een aantal foto’s van het merkwaardige optrekje.

UFO-woning gym UFO-woning