Per Ferrari reizen we deze week af naar Rotterdam. Christie’s heeft namelijk een magistraal penthouse in de Rotterdamse woontoren Montevideo in de aanbieding staan en daar willen wij van Pure Luxe natuurlijk even rondneuzen. Het pand beschikt over het hoogste privé zwembad van Nederland, maar er is meer.

Penthouse in de Rotterdamse Montevideo-woontoren met hoogste privé-zwembad van Nederland

Montevideo, ontworpen door Mecanoo Architecten, op de schilderachtige Kop van Zuid, ofwel door de makelaar omschreven als “Manhattan aan de Maas”, biedt uitzicht, zeker vanaf de etage(s) van dit pand, over alle boegbeelden van de havenstad zoals De Kuip, de Euromast en uiteraard de Erasmusbrug. Het penthouse is bovendien direct boven die van FC Barcelona- én Oranje-speler Memphis Depay.

Penthouse-Rotterdam-1

Eenmaal aangekomen bij de plaats van bestemming, worden we, zoals we gewend zijn, hartelijk ontvangen door topmakelaar Leslie Ruiter én René van Nierop. Het is niets voor mensen met hoogtevrees, aangezien we op de 42 en 43e verdieping moeten zijn, maar als dat geen probleem is, kijkt u uw ogen uit. In totaal beslaat de woning  600 m2 in beslag, waarvan 443 m2 aan woonoppervlak en de resterende 157 m2 geldt als terrassen.

Gio

“Royaal penthouse met het hoogst gelegen privé zwembad van Nederland, een jacuzzi en twee grote buitenterrassen op een absolute toplocatie met panoramisch uitzicht over heel Rotterdam en de Maas”, schrijft de makelaar van dienst. Met een vraagprijs van € 6.900.000 is dit een bestemming voor de happy few. Als het te koud is om in het hooggelegen zwembad baantjes te trekken, kunt u ook naar beneden om gebruik te maken van het andere zwembad die beschikbaar is voor alle bewoners van de toren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Floris Wyers (@floriswyers)

Nieuwe woning van YouTuber Gio Latooy?

Tevens is dit ook meteen de officiële tour van misschien wel het nieuwe huis van Gio. We besloten namelijk niet zomaar met een rood raspaard van Ferrari te komen, want de YouTuber, waar we eerder een huistour deden, bezit dus ook een soortgelijk model: een Ferrari 58 Speciale. Qua parkeren zal hij in ieder geval niets tekort komen, want de volgende bewoners krijgt namelijk drie eigen parkeerplaatsen in de parkeergarage aangewezen.

Gio kocht zijn designvilla in de omgeving van Rotterdam ook al bij Christie’s, dus het zou zomaar kunnen dat hij daar een traditie van maakt. Daarnaast heeft hij echter al eerder in ditzelfde gebouw gewoond. Echter wel een aantal etages lager. Of er een koopakte wordt opgesteld aan de hand van de video, ziet u hieronder.