Dat in de Verenigde Staten niks te gek is, is nog maar eens bewezen. Een man afkomstig uit de staat Massachussetts heeft bij één trekking liefst zes keer de jackpot van de desbetreffende loterij gewonnen. Dat deed hij door zes dezelfde loten te kopen en op ieder lot dezelfde cijfers te plaatsen. De kans dat dit gebeurt is 1 op 1.813.028 keer.

Man wint zes keer de loterij-jackpot door kopen van zes dezelfde loten

De “Lucky for Life”-jackpot omvatte een bedrag van zo’n $ 500.000. Door zijn gouden zet heeft de man, oorlogsveteraan Raymond Roberts Sr., recht op zes keer dat bedrag. Maar in werkelijkheid zal de man minder ontvangen. Hij kreeg namelijk de keuze om het bedrag van $ 500.000 over 20 jaar uit te laten betalen ($ 25.000 per jaar) of om een bedrag van $ 390.000 in één keer uit te laten betalen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NU.nl (@nu.nl)

Hij koos om vijfmaal de $ 390.000 direct uit te laten betalen. Met het resterende lot lichtte hij de optie om de € 500.000 over de eerstkomende 20 jaar te laten uitbetalen. Dat betekent dat de man in de nabije toekomst zo’n $ 2 miljoen mag bijschrijven, waar overigens nog een deel kansspelbelasting vanaf gaat.

Reactie Raymond Roberts Sr.

In gesprek met de loterij laat de man weten puur op zijn gevoel te hebben gehandeld. Hij speelde al twintig jaar mee en gebruikte vaak een combinatie van jubileumdata en verjaardagen, maar dat had hem tot dusver nog niks opgeleverd. Een motor zal de eerste grote aankoop worden. Ook de winkel waar Roberts Sr. zijn loten heeft gekocht heeft reden tot vreugde. De zaak waar een winnend lot wordt verkocht heeft namelijk recht op een mooie bonus van $ 5000. Dat bedrag keer zes kan de winkel dus aan haar kassa toevoegen.

De keerzijde van de loterij is natuurlijk het daverende ongeluk. Dat ondervond een man uit België, die al jarenlang meespeelde met de loterij, maar telkens niet won. Tot hij één keer niet meedeed, waarna de jackpot van € 900.000 in zijn eigen dorp viel.