Als u verneemt dat een auto te koop staat voor een bedrag van € 250.000 denkt u wellicht toch gelijk aan een bijzondere Mercedes, BMW of Audi of misschien iets Italiaans. Dat is dit keer niet het geval. Op een Marktplaats is weliswaar iets Italiaans te koop verschenen, maar nu gaat het om een zeer exclusieve Alfa Romeo 8C Spider. Voor de fervente autoliefhebber een unieke kans om een stukje autogeschiedenis en één van de meest iconische en geliefde auto’s ooit te bemachtigen.

Een zeer rijke geschiedenis

De Alfa Romeo is een cabrio met een zeer rijke geschiedenis die teruggaat tot de jaren ’30, de periode waaruit het allereerste model Spider stamt. Het design van de Spider met lange motorkap en korte achterkant wordt gezien als iconisch, waardoor het model onder autoliefhebbers zeer geliefd is. Ook de klassieke spatschermen en glanzende chromen details vallen in de smaak. Als kers op de taart: het is een cabrio. Dit exemplaar werd in 2010 gebouwd, het laatste jaar waarin Alfa Romeo het model produceerde. De Bianco Madreperla – oftewel parelmoer witte – Spider heeft daarnaast nog geen 30.000 kilometer gelopen.

Naast het prachtige design vallen ook de imponerende prestaties op. Met zijn 4,7 liter V8-benzinemotor levert de automaat 451 pk. De topsnelheid is liefst 292 kilometer per uur, wat voor een dergelijke auto erg bijzonder is. De 0-100 acceleratie bedraagt 4,2 seconden.

Alfa Romeo 8C Spider te koop aangeboden op Marktplaats

Al met al genoeg reden om even een kijkje te nemen. Naast dit alles verkeert de iconische Spider ook nog eens in uitstekende staat en is hij volledig origineel. Er hebben dus geen enkele bewerkingen plaatsgevonden, waardoor de ervaring rijden pur sang is.

De Spider wordt op Marktplaats aangeboden door autobedrijf Wim Prins. Door zijn exclusiviteit dient u met een vraagprijs van € 250.000 wel behoorlijk diep in de buidel te tasten. Bekijk hier de advertentie, en wordt eigenaar van één van de mooiste betaalbare auto’s ooit gemaakt.