Het zijn de ingrediënten voor een Netflix-hit, maar in Duitsland is het de bikkelharde realiteit. Een vrouw, genaamd Mirnesa S., is namelijk al meer dan twee maanden spoorloos nadat ze € 1 miljoen buitmaakte als werkneemster van een geldtransportbedrijf. Dagelijks in contact met staan enorme hoeveelheden geld maakte haar klaarblijkelijk hebzuchtig.

Van medewerkster bij een geldtransport tot een gezocht crimineel

Na enkele jaren kon ze de verleiding blijkbaar niet meer weerstaan en op 4 oktober sloeg ze toe. Op diezelfde datum werd de diefstal omstreek 15:00 opgemerkt en sindsdien heeft niemand haar meer gezien. Op bewakingscamera’s is vastgelegd hoe de Duitse vrouw een zwarte tas volgepropt met bankbiljetten uit de kluis haalt en vervolgens het beeld uitloopt.

Geldtransport

Foto: Polizei Stuttgart

Ondanks dat er geen enkel spoor van haar is gevonden, gaat het om een nogal opvallend type. Hoewel de Duitse autoriteiten in eerste instantie haar identiteit niet bevestigde, schreven Duitse media al gauw dat het ging om de 42-jarige Mirnesa S. Ze zou in Stuttgart, waar ze woonachtig is, bekendstaan als Miki en is makkelijk herkenbaar aan haar extravagante kledingstijl, platinablonde haar, opgespoten lippen en ze zit van top tot teen onder de inkt.

Gouden tip wordt beloond

Ze blijkt verder van Bosnische komaf en vanwege haar levensstijl heeft ze nauwelijks contact meer met haar ouders. Op Instagram staan foto’s waarop de verdachte poseert met een populair OnlyFans-model uit Stuttgart. Ook zien we allerlei sieraden, prijzige cosmetica en luxueuze accessoires, zoals designertassen en horloges.

De politie heeft geen details gedeeld over hoe de roof van de geldtransport-medewerkster heeft kunnen gebeuren. Volgens de Bild riskeert de dame een celstraf van 10 jaar en diegene die de gouden tip uitlooft, zal beloond worden met € 37.500