De voetbalschoenen van Gregory van der Wiel hangen al langer dan een jaar aan de wilgen. Waar het vaker is voorgekomen dat personen slecht met geld om kunnen gaan na hun profvoetbal-periode, is dat bij Van der Wiel absoluut niet het geval. Hij stond aan de wieg van diverse goedlopende bedrijven, zoals BALR, en investeert erop los.

Carrière als ondernemer minstens zo flitsend

Gedurende zijn profloopbaan stond hij op contract bij grote clubs als Ajax, Paris Saint Germain, Fenerbahce, Cagliari en Toronto FC. Mede dankzij angstklachten besloot hij vorig definitief een eind te breien aan zijn carrière als voetballer. Hij besloot verder te gaan als zelfstandig ondernemer en dat lijkt ‘m goed af te gaan.

Samen met zijn goede vriend en zakenpartner Funs Jacobs heeft hij Block Party opgericht. Daarmee investeren ze in verschillende marketingplatformen waar ze potentie in zien. Momenteel investeert hij ook in het grootste E-sports team ter wereld, de FaZe Clan, samen met een hele waslijst aan andere onderneming, valt te lezen op zijn LinkedIn.

Voetbalvilla in Amstelveen met toegangsbrug

In 2015, toen hij nog samen was met Rose Bertram, kocht oud-prof van zijn salaris bij Paris Saint-Germain een villa met eigen toegangsbrug in Amstelveen. Naar verluidt betaalde hij daar € 1,35 miljoen voor en eerder dit jaar werd bekend dat hij ‘m aan de man probeerde te brengen. Er gingen wat maanden overheen, maar volgens Bekende Buren is de buit binnen. Gregory van der Wiel heeft het pand verkocht voor € 1.995.000, wat een winst betekent van € 650.000. Toch hoopte hij op meer, want de oorspronkelijk vraagprijs was € 2.395.000.

Gregory van der Wiel

Het interieur is grotendeels wit in combinatie met zware tegelplaten en een open haard in de living. Verder zien we sierlijke lijsten, grote, open ruimtes en overal lichtspotjes. Yes, deze woning voldoet aan de typische kenmerken van een woning van een voetballer.

De oprit is ruim genoeg om meerdere auto’s te parkeren en het hoofdverblijf op het perceel van bijna 400 vierkante meter beschikt over vijf ruime slaapkamers en vier en-suite badkamers. De master bedroom is veruit het meest spannende ruimte, vanwege de grote inloopkast en de indirecte verbinding met een ruime inloopdouche en sauna.

Het huis wordt kaal afgeleverd, dus het is aan de nieuwe eigenaar om er wat moois van te maken.

Voetbalvilla