Hier hebben we er weer één die voldoet aan de typerende kenmerken van de extravagante tuner Mansory. De Duitse tuner kreeg een Maserati MC20 in handen en hebben het exclusieve model voorzien van een omvangrijke carrosseriekit van gesmeed koolstofvezel, een opnieuw bekleed, felgeel interieur, maar zorgde ook voor een onnodige, maar welkome vermogensupgrade.

Maserati MC20 omgebouwd door Mansory

Kort na de introductie werd het nieuwe paradepaardje van Maserati al uitgeroepen tot de mooiste auto van 2021. Zelf omschreven we ‘m indertijd als een “een mix van Italiaanse elegantie en sportieve bekwaamheid.” Alles wijst erop dat het een complete sportwagen is, maar daar denkt Mansory klaarblijkelijk anders over.

Maserati MC20 Mansory-04

Volgens Mansory-normen is het gestroomlijnde exterieur en interieur ingetogen, dus hebben ze vol trots hun eigen interpretatie gedeeld. We zien onder meer grotere inlaten, een motorkap met geventileerde delen, evenals bijpassende spatborden, een luchtinlaat over het dak, een hoge vleugel en een enorme diffusor. De carrosseriekleur is een mix van zichtbaar gesmeed koolstofvezel, donkergrijs en gele strepen, terwijl de 10-spaaks wielen voorzien zijn van een bronzen laklaag.

  • Alle carrosseriedelen van Forged Carbon
  • Volledig opnieuw ontworpen interieur
  • Nieuw wielontwerp type “FV.5”
  • Vermogenstoename tot 720 pk en 850 Nm
  • Prestaties: Vmax 330 km/u en 0-100 km/u in 2,7 s
  • Begin van een volledige modelfamilie

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MANSORY (@mansory)

Maar zoals we van ze gewend zijn beperken ze zich niet tot enkel en alleen cosmetische details. Het is niet de eerste tuners die het vermogen liet stijgen, maar wel komen wel naar buiten met de hoogste cijfers. Novitec liet he het vermogen naar 711 pk (523 kW) stijgen en realiseerden 818 Nm koppel. De versie van Mansory is op beiden vlakken sterker: 720 pk (537 kW) en  850 Nm koppel.

Met die cijfers stijgt de maximum snelheid naar 330 km/h en binnen 2,7 seconden accelereert de aangepaste sportwagen vanuit stilstand naar de 100 kilometer per uur. Mansory noemt deze ombouw het “begin van een volledige modelfamilie”, dus we kijken uit naar de volgende binnen deze reeks.