Het is weer december en dus is de feestmaand met Sinterklaas, Kerstmis en Oudjaar weer aangebroken. Voor velen een periode van samenzijn met dierbaren. De laatste maand van het jaar is ook onlosmakelijk verbonden met kerstliedjes. Misschien wel het meest bekende kerstnummer is ‘All I Want For Christmas’ van de Amerikaanse zangeres Mariah Carey. Het nummer staat, ondanks de leeftijd van 28 jaar, in december steevast in de hitlijsten en daar verdient de zangeres nog altijd een aardig zakcentje aan.

‘All I Want For Christmas’ nog altijd een megahit

Dat het nummer nog altijd ongekend populair is wordt nog maar eens bewezen. Op het moment van schrijven (maandag 9 december 2022) staat het nummer alweer op plek 1 in de Spotify Top 50, zowel in Nederland als in de internationale lijst.

Het nummer werd voor het eerst uitgebracht in 1994 en is daarna verschillende keren remastered, maar nooit met zoveel succes als het origineel. Het duet tussen Carey en Justin Bieber uit 2010 komt nog het meest in de buurt. Op Spotify heeft het nummer meer dan 1,2 miljard streams. Het had overigens weinig gescheeld of het nummer was helemaal nooit uitgekomen. Carey’s producer, Walter Afanasieff, zag vanwege de vermeende eenvoud destijds weinig in het nummer. Was dat achteraf even zuur geweest.

Zoveel verdient Mariah Carey aan haar zoetsappige kerstnummer

Alleen in Nederland strijkt Carey al zo’n € 200.000 per kerstperiode op, met alleen de radio-inkomsten. In Groot-Britannië is dit zelfs € 450.000. Volgens The Economist heeft de zangeres op deze manier al zo’n € 60 miljoen bij elkaar geschraapt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mariah Carey (@mariahcarey)

Ook Spotify draagt voor een zeer groot deel bij aan het imposante kostenplaatje van Carey, met zo’n 1,2 miljard streams draagt ook de streamingsdienst flink bij aan het vermogen van de Amerikaanse zangeres. In de kerstperiode treed Carey ook veelvuldig op, waar ze gemiddeld zo’n € 300.000 per show mee binnenhaalt.

Business Insider berekende dat het vermogen van Mariah Carey op zo’n € 460 miljoen ligt. En dat allemaal door één nummertje…