Mercedes biedt vanaf heden een abonnement aan om het vermogen van een EQ op te schroeven. Het abonnement is in de Verenigde Staten geïntroduceerd, of het ook naar Europa komt is nog onduidelijk. Amerikanen kunnen straks $ 1200 per jaar exclusief belastingen aftikken om zo het maximale vermogen uit hun Mercedes EQE model te halen.

Mercedes introduceert speciaal abonnement

Amerikanen die het ietwat absurde abonnement daadwerkelijk afsluiten kunnen verbeterde acceleratietijden verwachten, waardoor een snelheid van zo’n 96 kilometer per uur in 0,8 tot 1 seconde sneller bereikt wordt. De AMG-modellen lijken tot nu toe de dans te ontspringen. Voor een Mercedes EQE 350 4MATIC geldt 0,9 seconden tijdswinst, voor de EQE SUV 350 4MATIC één seconde, voor de EQS 450 4MATIC 1,2 seconden en voor de EQS SUV 4MATIC ook 0,9 seconden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mercedes-Benz (@mercedesbenz)

Het zogeheten “Performance”-abonnement is vooralsnog enkelen beschikbaar via de Amerikaanse webshop van Mercedes. U vindt hem onder de noemer “Acceleration Increase”.

BMW introduceert abonnement voor stoelverwarming

We zien tegenwoordig vaker dat er dergelijke abonnementen afgesloten kunnen worden. BMW introduceerde onlangs een abonnement voor stoelverwarming. Dat abonnement kost 19 euro per maand, maar er was ook de mogelijkheid om de optie in één keer op de kop te tikken. Dat zou € 419 kosten. Het kwam de Duitse autofabrikant op felle kritiek te staan. Volgens BMW werden de berichten “verkeerd geïnterpreteerd”, en hoeft er helemaal geen abonnement voor stoelverwarming te worden afgesloten.

Of de nieuwe functie van de Duitse autofabrikant een succes wordt is nog maar afwachten. Vooralsnog is het abonnement alleen in de Verenigde Staten af te sluiten. Maar wel goed nieuws: Mercedes heeft gezegd dat het abonnement (nog) niet in Nederland zal verschijnen. Volgens een woordvoerder heeft dat te maken met “wettelijke zaken waar het merk afhankelijk van is.”