Het Nederlandse bedrijf VDM Cars is weer met een absoluut pareltje op de proppen gekomen. Dit keer in de naam van een prachtige selenietgrijze Mercedes-Benz GLE 800, die daarnaast volledig onder handen is genomen door tuningsbedrijf Brabus. Maak kennis met deze prachtige Duitse krachtpaster.

Mercedes-Benz GLE 800 in de etalage belandt bij Nederlandse dealer

De wagen werd voor het eerst toegelaten op 17 november 2022, en is dus nog geen maand oud. De GLE heeft dan ook slechts 1185 kilometer gelopen!

Mercedes-Benz GLE Brabus

U rijdt zichzelf in de schijnwerpers door de tuning van Brabus. Dat is te zien aan de opvallende blauwe strepen in de grill en aan de achterkant, en het door het Brabus vervangen Mercedes-logo. Een saillant detail is de blauwe remklauw aan weerszijden, die prachtig afstemmen met de overige blauwe accenten. Blauw is tegenwoordig een veelgebruikte kleur bij tuningsbedrijven. Zo zagen we onlangs al een Audi RS6 Mansory met opvallende blauwe accenten in de etalage staan.

799 pk en topsnelheid van 280 kilometer per uur

Ondanks zijn grootte en zwaarte – de GLE weegt zo’n 2320 kilo – levert hij het mijn 4,0 liter V8-benzinemotor toch een indrukwekkende 799 pk, met een topsnelheid van zo’n 280 kilometer per uur. De GLE accelereert in slechts 3,4 seconden van de 0 naar de 100 kilometer per uur. De SUV is volautomatisch maar beschikt achter het stuur ook over de befaamde flippers, waardoor u zich, vooral in Duitsland, een heuse coureur waant.

Het oog wil ook wat, en daarvoor moeten we even naar binnen. Pas daar zien we waar Brabus écht heeft toegeslagen. Bij het openen van de portieren komt een golf van een blauwe zee op u af. Het gehele interieur is gedompeld in een zeer opvallend blauw tintje. U moet ervan houden, dat dient er zeker bij gezegd te worden.

Interieur Mercedes-Benz GLE Brabus

Is blauw uw lievelingskleur en zoekt u een pareltje met een zeer lage kilometerstand? Zoek dan niet verder en tik deze imposante GLE op de kop. Hij is echter wel € 422.500, maar de fervente liefhebber heeft dat er gewoon voor over, toch? Bekijk de advertentie op de site van VDM Cars.