Wie in de stad wil wonen moet over het algemeen inleveren op luchtkwaliteit en groen. Maar dat geldt absoluut niet voor de volgende eigenaar van deze villa in het Frederikspark te Haarlem, ofwel het oudste stadspark van heel Nederland (1836). “Een unieke kans voor wie in de stad wil wonen, maar ook in het groen.”

Het ultieme gezinshuis in een historische stadspark in Haarlem

In de periode tussen 1864 en 1880 zijn er slechts 7 villa’s uit de grond gestampt in dit park. Hoewel deze allen van elkaar verschillen, vertonen ze volgens de makelaar een sterke samenhang. In 1995 werd dit onder architectuur gerestaureerde/verbouwde rijksmonument voorzien van onder meer “hoge plafonds, brede gangen, trappenhuis, de luiken en de paneeldeuren”.

Haarlem stadspark

Vanwege de gunstige en unieke ligging, maar ook de indeling met 6 slaapkamers en 3 badkamers wordt het aangeprezen als het ultieme gezinshuis in Haarlem. Zodra u bent aangekomen voor een bezichtiging zal de entreehal met monumentale trap en gebrandschilderd dakraam u niet ontgaan.

Binnen enkele stappen arriveert u in de woonkamer met open haard en een vleugel, terwijl de nabije openslaande deuren doorgang bieden tot serre. De serre heeft vervolgens openslaande deuren naar de tuin met terras. Aan de andere zeide betreedt u de royale eetkamer, eveneens uitgerust met open haard.

“De locatie en bijzondere statige uitstraling maken het een fantastisch rijksmonument”

De benedenverdieping is voorzien van hoge plafonds en op de eerste verdieping is de master bedroom, met openslaande deuren naar het balkon aan de voorzijde, gesitueerd. Deze is voorzien van en-suite badkamer met ligbad, inloopdouche en dubbele wastafel. De ruime overloop biedt toegang tot de drie resterende slaapkamers, waarvan een met eigen balkon.

Stadspark Haarlem

Dan is er nog een tweede etage, met een “chill ruimte” en nog 2 extra slaapkamers en een 3e badkamer met douche, toilet en wastafel. Met uitzondering van de toegangsweg tot de villa is het stadspark verkeersvrij en de tuin rondom maakt dit pand uniek in z’n soort. Om eigenaar te worden van alle 395 vierkante meters, moet u dan ook van goede huize komen. In het bord in de voortuin kunt u aflezen dat men hier € 3.325.000 voor dient te betalen.

Op Funda kunt u meer beeldmateriaal van de monumentale villa aanschouwen.