€ 52 miljoen. Zoveel heeft miljardair Robert van der Wallen uit het Noord-Brabantse Deurne betaald voor een Bombardier Global 6500. Dit model wordt gezien als het allerduurste privéjet van Nederland. Eerder deze week, maandags, hebben reizigers het vliegtoestel kunnen aanschouwen op Eindhoven Airport.

Investeerder Robert van der Wallen

De 55-jarige Robert van der Wallen verkocht omstreek negen jaar geleden zijn bedrijf BrandLoyalty. Volgens Quote investeert hij sindsdien in allerlei ondernemingen met zijn investeringsmaatschappij Parcom, waaronder lingeriewinkel Hunkemöller. Als succesvol ondernemer bezit hij een eigen golfbaan en fungeert hij tevens als president-commissaris bij voetbalclub PSV.

De Brabander staat in de top 50 van de Quote 500 ((numero 46) met een geschat vermogen van € 1,1 miljard en beschikt dus over voldoende kapitaal om de eigenaar te worden van lands’ duurste privéjet. Eerder werd het privéjet van miljardair en keukenkampioen Ben Mandemakers, een Global 5000 van Bombardier, gezien als de duurste van Nederland. In 2020 betaalde hij daar naar verluidt € 47 miljoen voor.

De Bombardier Global 6500, het ‘allergrootste en allerduurste privéjet van Nederland’

€ 52 miljoen neertellen is niet zomaar wat. Voor haast niemand niet. Echter kan Van der Wallen rekenen op meer kostenposten. De aanschafprijs is namelijk exclusief het bedrag dat nodig is voor onderhoud en brandstof. Jaarlijks worden die kosten geschat op € 6,5 miljoen.

Zijn nieuwe aanwinst is 30 meter lang, circa acht meter hoog en een vleugelbreedte van 28 meter. Op één tankbeurt kan het toestel ruim 12.000 kilometer door de lucht suizen. Ook luchtvaartjournalist Menno Swart heeft het nieuws bevestigd en spreekt over het ‘allergrootste en allerduurste private jet van Nederland’.

Het is niet de eerst monsteraankoop van de Nederlandse miljardair, want in 2016 sloeg hij € 27 miljoen stuk op een superjacht genaamd ‘My Loyalty’, een schip van 50 meter lang, gebouwd door de Nederlandse werf Heesen Yachts.