Voordat Robert Jensen het roer omgooide en doorsloeg in allerlei opzienbarende complottheorieën, was het een opiniemaker van formaat met goedlopende eigen programma’s. De broer van radio-dj Frank Dane vergaarde enorme successen met zijn eigen tv-show JENSEN!, waarvoor hij BN’ers en wereldberoemdheden wist te strikken.

Robert Jensen’s loopbaan als presentator

In mei 2011 ging de laatste aflevering van Jensen live en verkaste hij richting de Verenigde Staten. Daar bleef hij werkzaam als presentator en maakte hij de show Jensen kiest voor Amerika, waarin hij aandacht besteedde aan de Amerikaanse verkiezingen die Donald Trump zou winnen.

In 2018 begon Jensen weer met nieuwe afleveringen van JENSEN! op RTL 5, maar wegens lage kijkcijfers werd daar na iets langer dan een halfjaar de stekker uitgetrokken. Even vernamen we niets van de Nederlandse host totdat het coronavirus wereldwijd uitbrak. Met de ‘Jensenpodcast, voor het echte geluid’, opgericht in 2018, spreekt de BN’er zich uit tegen het coronabeleid van de regering en heeft hij bewondering voor voormalige president van de Verenigde Staten, Donald Trump.

Robert Jensen-01

Foto: Carla van den Brink Makelaars Amsterdam

Eigenlijk is Jensen tegen alle politieke ontwikkelingen van tegenwoordig, van virusuitbraken tot klimaatopwarming. Enfin, hij woont dus alweer een tijdje in Nederland en klaarblijkelijk een stuk weelderiger dan we ons voorgesteld hadden. Niet minachtend bedoeld.

Woning in Amsterdam Oud-Zuid werd in 2002 aangeschaft

Overigens woont hij al járen tegenover het Vondelpark, want volgens Quote telde de presentator er in 2002 zo’n €1,25 miljoen. Andere tijden en dus ook andere prijzen. Maar wie de volgende eigenaar wil worden van deze chique residentie, moet een bod uitbrengen, want een vraagprijs wordt ons bespaard aangezien het object in de ‘stille verkoop’ staat. Maar reken maar dat het dubbel zo hoog is dan de wat Jensen ervoor betaalde.

Robert Jensen

Foto: Carla van den Brink Makelaars Amsterdam

Het interieur zou niet misstaan in een appartement in de Pontsteiger en in de verkoopbrochure van de woning, die Quote heeft ingezien, blijkt dat er ook voorzieningen aanwezig zijn die bij het meest luxueuze gebouw van Amsterdam staan. We lezen: een lift, een champagneklimaatkast en een sauna op een woonoppervlak van 184 m2.