Meest bekeken? Hoe dan? Nou, dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de prijs-kwaliteitverhouding. Het ‘prachtboerderijtje’, genaamd ‘Witzand’, op landgoed ‘Nijenhuis’ in Twente kost namelijk slechts, terwijl het gaat om een perceel van maar liefst 2.330 m². Het object wordt aangeboden door Drieklomp Makelaars en Rentmeesters.

Twente woonboerderij op landgoed gooit hoge ogen

Gisteren was er een open dag, waar slechts een select aantal mensen bij kon zijn. Onderaan de advertentiepagina op Funda staat namelijk het volgende geschreven: “Vanwege overweldigende belangstelling is er besloten om op dit moment geen nieuwe kijkers aan het open huis op 21 december toe te voegen.”

De woonboerderij is opgetrokken in stenen gevels en voorzien van beton- en houten vloeren en houten kozijnen. Het interieur wordt drooggehouden door een pannen dakbedekking en de boerderij staat er al eeuwen.  Het bouwjaar is namelijk 1860, terwijl in de begin jaren ’80 een verbouwing plaatsvond. “Op het erf staat nog een oude put en ook binnen herinneren details aan toen. Waaronder de klassieke plavuizen, gebinten en een oude waterpomp.”

De boerderij in het kasteelrijke Diepenheim is groot genoeg om te bewonen met een gezin, maar de makelaar is van mening dat u hier ook prima als stel zonder kinderen kan vertoeven. Dan houdt u tenminste nog wat “ruimte over voor gasten”. De volgende bewoner van het twee verdieping tellende Monumentale pand krijgt 168 m² vierkantere meters woongenot tot zijn beschikking, evenals vijf slaapkamers en één badkamer.

“Bijzondere manier van thuiskomen went misschien wel nooit”

Om de woonboerderij te bereiken, moet u een een lange en statige oprijlaan volgen, die langs een 17-eeuwse kasteel en eeuwenoude eiken slingert. Kortom: een tijdcapsule met een overvloed aan ruimte en groen. En dat allemaal voor slechts € 2.351 per vierkante meter. De advertentie van de woning werd op 13 december geplaatst op woningverkoopsite Funda, maar het zal ons niet verbazen als die over enkele dagen offline wordt gehaald.