Autoliefhebbers opgelet: op Marktplaats is een uiterst exclusieve Ford GT GTX-1 te koop verschenen. Dit stuk autogeschiedenis – waarvan de eerste modellen dateren uit de jaren ’60 – geldt als grondlegger van de V8 motortechniek, en daar is dit exemplaar uit 2006 op voortgeborduurd. De GT heeft dan ook een respectabele reputatie opgebouwd, wat terug te zien is aan de exorbitant hoge vraagprijs.

Rijke geschiedenis

De wagen wordt aangeboden door The Engine Room, een Amsterdams importbedrijf dat haar aandacht toewijdt op de meest exclusieve vierwielige paradepaardjes. Het is dan ook niet vreemd dat deze GT in hun showroom bivakkeert.

Ford GT GTX-1

De geschiedenis van deze zeldzame vierwieler dateert uit 2005. Indertijd werd op de SEMA-beurs in Las Vegas een dakloze Ford GT gepresenteerd. Het model viel in de smaak bij het destijds aanwezige publiek. Het voertuig was een creatie van de Genaddi Design Group. Desbetreffende GT-serie is dus niet gebouwd door Ford zelf, maar het project kreeg daarentegen wél goedkeuring en medewerking van de Amerikaanse autofabrikant. Een eigenaar van de GT had dus gewoon het welbekende consumentenrecht zoals garantie.

Ford GT GTX-1 te koop aangeboden op Marktplaats

De GTX1 wordt vaak geroemd wegens het indrukwekkende geluid uit de V8. Ook het design valt – ondanks het verwijderde dak – goed in de smaak. Een GTX1 wordt over het algemeen gezien als het mooiste model GT.

Ford GT GTX-1

Wat bij dit te koop staande exemplaar in het oog springt is de opvallende zilvergrijze kleur, met typerende witte streep in het midden van de motorkap die naar de achterzijde wordt doorgetrokken. Onder die motorkap ligt een opgevoerde 5,4 liter V8-benzinemotor, die in plaats van 558 pk nu 710 pk levert. Hiermee wordt een topsnelheid van zo’n 330 kilometer per uur bereikt.

De wagen heeft vanwege zijn lage kilometerstand van zo’n 10.000 kilometer en zijn ongekende exclusiviteit – gelimiteerd tot 38 exemplaren – een prijs waar u in Amsterdam een appartementje van kunt kopen: € 649.000. Bekijk hier de advertentie.