Nee, dit jacht kan niet de ruimte in, maar op de manier hoe het jacht in elkaar is gezet zou je het bijna gaan geloven. De ontwerper: Yeojin Jung is verantwoordelijk voor de bouw van het unieke vaartuig. De Zuid-Koreaanse ontwerper heeft gekozen  tri-hull-ontwerp. Het ziet er niet per se praktisch uit, maar over de looks op het water is niets op aan te merken.

Zuid-Koreaanse jacht

Dit uniek staaltje architectuur werd uiteraard beloond. Hij won een bronzen plak bij de A Design Award and Competition voor jachten die wordt gehouden door de Coventry University in het Verenigd Koninkrijk. Het jacht is 105 meter lang en het interieur is geïnspireerd klassieke cantilever-architectuur.

Het ontwerp verdeelt de boot in drie delen – een middendeel en twee drijvers aan elke kant. Deze zijn verbonden door rompoverspanningsbruggen. Dit geeft meer vrijheid voor passagiers aangezien er bepaalde ruimtes ook van elkaar zijn gescheiden.

Foto’s: Yeojin Jung

Balansprobleem

Het driedelige ontwerp zorgt wel voor wat balansproblemen, maar de Zuid-Koreaanse Jung heeft daar een stokje voor gestoken. De centrale hoofdromp zal worden uitgerust met vin-stabilisatoren om te voorkomen dat de boot op het water kapseist. Andere technische kenmerken zijn een aluminium romp en de bekende Rolls-Roycemotor, zoals we die op de veel luxe jachten kennen.

Jung over zijn ontwerp

Jung zei in een interview: “Estrella zal de volgende generatie superjachten presenteren voor zeer vermogende particuliere. Dit concept zal mensen een dynamische beleving geven door de rompvleugels op te delen in drie volumes. Door verschillende uitzichten op de Middellandse Zee te bieden, nemen ze de omgeving waar. Het kan ook een intieme ervaring met de natuur maken door een innovatieve lay-out te bieden”.

Het is nog onbekend of het Zuid-Koreaanse jacht echt daadwerkelijk geproduceerd gaat worden, maar de concepten zien er veelbelovend uit.