Volgens diverse onderzoeken maakt geld wel degelijk gelukkig, mits de gezondheid in orde is. Gezondheid is namelijk niet te koop, al leven rijke Nederlanders gemiddeld 9 jaar langer dan armere, blijkt uit cijfers van het CBS.

Postcodekanjer valt in de Kerklaan te Heemskerk

Op 1 januari viel de Postcodekanjer van € 58,9 miljoen in Heemskerk. Diegene die meespelen en op de postcode 1961 GB wonen vallen in de prijzen. Zij verdelen de helft van de € 58,9 miljoen en spelers die alleen 1961 in hun postcode hebben ontvangen de andere helft. Eén van de gelukkigen luistert naar de naam Cees Stoll, een 76-jarige man die het geld goed kan gebruiken.

Want de nuchter ogende man heeft nogal een zwaar jaar achter de rug. Niet alleen verloor hij zijn levenspartner, maar omdat zij niet verzekerd was, raakte hij opgezadeld met schulden. “Toen ik het bedrag hoorde had ik het gevoel alsof ik door mijn hoeven zakte”, vertelt hij aan Hart van Nederland. “Ik heb een kolere jaar gehad met een hoop zorgen, deze prijs kwam daardoor dubbel zo hard binnen.”

Alle winnaars zullen een persoonlijk bericht van de Postcodeloterij ontvangen en in januari worden uitbetaald. Wat Stoll met zijn gewonnen € 2.804.761 gaat doen, naast de schulden afbetalen? “Een nieuwe camera en ik wil mijn huis natuurlijk een beetje opknappen, een nieuw keukentje erin.” Voordat hij “de pijp uitgaat” wil hij nog iets overhouden voor zijn kinderen. Een prachtig verhaal om 2023 goed mee in te luiden dachten we zo.