Wie de navigatie heeft ingesteld op ‘The Invisible House’ zal wellicht wat moeite hebben om het pand te vinden. Vanwege de glazen ruimte ontstaat er een soort optische illusie, maar daardoor komt de woestijnomgeving nóg beter tot z’n recht. Het is simpelweg één van de meest spectaculaire en extraordinaire verblijven in Joshua Tree, Californië, zo schreven we twee jaar geleden al, maar ondertussen is het te koop aangeboden, meldt Robb Report.

‘The Invisible House’ staat in een Californische woestijn

Vanwege de onconventionele bouwmaterialen en de in het oog springende locatie, is het door de jaren heen frequent bezocht door beroemdheden en artiesten, zoals Alicia Keys, Demi Lovato en dj Diplo.“The Invisible House” is beschikbaar voor privé-evenementen, het opnemen van reclamecampagnes, wat in het verleden sporadisch voorkwam of natuurlijk voor een slaapervaring om nooit te vergeten. Maar u kunt er vanaf heden permanent verblijven, als u kan voldoen aan de vraagprijs.

Naast dat het er gewoon ongelofelijk imposant uitziet, zit er ook nog een interessant verhaal achter. Het object werd in 2020 gebouwd voor de filmproducent Chris Hanley (bekend van American Psycho en The Virgin Suicides) en zijn vrouw Roberta. De architect, Tomas Osinski, haalde zijn inspiratie uit film 2001: A Space Odyssey. “Ik tekende gewoon een rechthoek op papier en zei: ‘Oké, we gaan dit bouwen'”, vertelde hij aan The Wall Street Journal. “Ik dacht dat het gewoon een monolithisch, reflecterend, ultra-minimaal ding zou kunnen zijn.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aaron Kirman (@aaronkirman)

Het is gelegen op een perceel van 28,3 hectare en biedt een ononderbroken, weids uitzicht op de nabijgelegen woestijnvlakte, terwijl u na een autorit van ongeveer drie uur al op de boulevard van Los Angeles staat. Gladde betonnen vloeren, glanzend witte oppervlakken en modern meubilair voeren de boventoon op het woonoppervlak van 5.470 m2. Over het interieur gesproken, we noteren een keuken, een woonkamer, een eetkamer en drie slaapkamers met ensuite badkamer.

Vanwege de temperaturen die kunnen oplopen tot 40 °C is de gevel voorzien van warmtereflecterend Solarcool-glas. Om alle glazen panelen op de juiste plaats te krijgen hadden de werkers ruim een jaar nodig en het zorgde ervoor dat Hanley $ 700.000 armer werd. Echter maakte het hem wel een uniek huis rijker.

Duurzaamheid is een thema dat hoog in het vaandel stond gedurende het bouwproces. De rest van de constructie bestaat uit milieuvriendelijke schuimdaken, en daarnaast is er een zonnethermisch systeem om elektriciteit en warm water op te wekken.

Zwembad dat van kleur kan veranderen

En het beste hebben we voor het laatst bewaard. Het interieur bestaat namelijk ook uit een indrukwekkende zwembad – dat van kleur verandert –  die over de volledige lengte van de open woonkamer loopt. ’s Avonds kunnen gasten wegmijmeren bij de overweldigende sterrenhemel die tevoorschijn komt zodra de zon het voor gezien houdt.

“The Invisible House biedt een ongeëvenaarde menselijke ervaring in een van de meest iconische locaties van Californië, omringd door een bloeiende en levendige gemeenschap van kunstenaars, natuuronderzoekers en dromers”, schrijft de makelaar.

$ 18.000.000

Niet voor niets was het een populaire bestemmingen om te overnachten: ongeveer $ 1.800 per nacht. De marges lijken te zijn behaald, want de eigenaar wil er nu van af. De woning wordt aangeboden door Aaron Kirman GroupLA’s Premier Luxury Real Estate Group en bevat een prijskaartje van $ 18.000.000.