Een majestueus familiehuis aan de grachten van de hoofdstad met alles erop en eraan. Iedereen heeft hier wel oren naar, maar enkel miljonairs of miljardairs kunnen voldoen aan de huurprijs. Vier jaar moest u namelijk al €15.000 per maand ophoesten om in dit grachtenpand te verblijven. Nu heeft u aan € 4.000 minder al genoeg.

Grachtenpand

In totaal tellen we 8 kamers verdeeld over maar liefst 569 vierkante meter. Dankzij diverse grote ramen en een lichtkoof wordt de nadruk gelegd op de strakke afwerking en de sierlijke details, zoals de plafonds, trapleuningen en de vloer.

In het souterrain treft u onder meer een grote ruimte met pantry aan met mogelijkheid om bijvoorbeeld een gym te realiseren of een wijnkelder, zo suggereert de makelaar. Elders in de woning kunnen we niet een, maar twee dakterrassen op het zuidwesten afstrepen, evenals een binnenzwembad (met kleedruimte) in een ogenschijnlijk Romeins thema, een riante woonkeuken, een sauna en master bedroom met aangrenzende badkamer voorzien van ligbad, douche en dubbel wastafelmeubel.

zwembad grachtenpand

De bovenste verdieping is ideaal voor een au-pair en is voorzien van een keuken met diverse inbouwapparatuur en daar in de buurt vindt u ook een van de twee dakterassen, waarvan deze te bereiken is middels een elektrisch bedienbaar dakluik. “Kortom, een heerlijk huis dat u echt wilt zien!”

In 2010 gekocht voor € 3 miljoen

In een zoektocht naar meer informatie over de woning stuitte we op een stuk van Quote. Volgens het zakenblad is dit statige grachtenpand in 2010 overgenomen door Han de Groot, miljardair, ex-internetondernemer en investeerder. Hij zou hier € 3 miljoen voor hebben betaald en zette het, tevergeefs, drie jaar later op de markt voor € 4,5 miljoen.

“Het is een heerlijk grachtenhuis om in te wonen dat ik graag behoud voor mijn ‘oude dag”, vertelde hij aan Quote. Interesse om het van hem te huren? Neem contact op met Ter Haar Makelaars.